Tennis

Relleu generacional

Tennis. La jove Bianca Andreescu guanya el títol en el seu debut en l’obert dels Estats Units en superar en la final (6-3 i 7-5) la nord-americana Serena Williams, que buscava la setena corona a Nova York i el seu 24è Grand Slam

Les joves jugadores es van obrint camí en el tennis femení i la millor mostra va ser la final de l’obert dels Estats Units que va guanyar Bianca Andreescu contra Serena Williams. La canadenca, de 19 anys, va guanyar el títol en la seva primera aparició en el quadre final de Nova York. Aquest va ser el quart Grand Slam que disputava i el primer que va guanyar. En la seva carrera només té tres títols de la WTA, l’obert dels Estats Units i els Premier 5 d’Indian Wells i de Toronto. I ho va fer superant en la final tota una llegenda, Serena Williams. La nord-americana, de 37 anys, té set títols de l’obert dels Estats Units i acumula en el seu palmarès 23 Grand Slams i 72 títols de la WTA.

Bianca Andreescu va mostrar durant tot el torneig el seu gran nivell de joc, i ho va tornar a fer en la final, en què va guanyar per 6-3 i 7-5 Serena Williams en 1h40. La canadenca va mostrar tot el seu talent des de l’inici del partit i en el primer set va trencar dues vegades el servei de la rival, en el primer i en l’últim joc, i es va emportar la primera mànega per 6-3. Serena Williams va cometre més errors dels habituals i no va poder contrarestar el bon joc de la seva rival.

En el segon set, la canadenca va mantenir el nivell i es va situar amb un clar 5-1 al seu favor i va disposar d’una bola per guanyar el partit amb el seu servei. La nord-americana va retrobar el seu millor tennis i va trencar el servei de Bianca Andreecu en dues ocasions per igualar el partit (5-5). La canadenca tenia molt clar que la victòria era al seu abast i no es va deixar influir per la reacció de la gran campiona nord-americana. Va recuperar la calma i el seu bon joc, va assegurar la seva sacada i, després, va trencar una vegada més el servei de Serena Williams –sis en tot el partit–, per guanyar el set, el partit i el títol.

LES PROTAGONISTES

He estat somiant amb aquest moment durant molt temps. Des dels 15 anys, ho he estat visualitzant gairebé cada dia
Bianca Andreescu
Podria haver fet moltes coses una mica millor. Potser no ho he fet perquè la meva rival ha jugat molt bé
Serena Williams
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)