Tennis

Lluitador infatigable

Rafael Nadal fa més gran la seva llegenda, guanya l’Obert dels Estats Units i suma 19 Grand Slams

El manacorí derrota en una llarga i disputada final el rus Daniïl Medvédev, per 7-5, 6-3, 5-7, 4-6 i 6-4

La llegenda de Rafael Nadal es va fent més gran a cada gran torneig que juga i que guanya. Aquesta matinada passada va incloure un nou episodi èpic a la seva carrera esportiva en imposar-se en l’Obert dels Estats Units, per quarta vegada, i arribar als 19 títols de Grand Slam. El manacorí, de 33 anys, és a només un triomf en els quatre grans tornejos dels 20 que ha acumulat el suís Roger Federer als 38 anys. La disputada i llarga final (4 hores i 49 minuts) que es va viure a l’Arthur Ashe Stadium de Nova York va coronar Rafael Nadal amb la victòria en cinc sets contra el lluitador i sòlid rus Daniïl Medvédev, per 7-5, 6-3, 5-7, 4-6 i 6-4. Després de les dotze ocasions en què Rafael Nadal ha guanyat el Roland Garros, el torneig de Nova York és el segon amb més triomfs entre els Grand Slams; amb aquest ja són quatre. Les dues victòries a Wimbledon i el solitari triomf a l’Obert d’Austràlia completen els 19 Grand Slams del palmarès del manacorí.

Els cinc sets

Rafael Nadal, el segon cap de sèrie, era el favorit davant Daniïl Medvédev, cinquè cap de sèrie, però el rus de 23 anys tenia les seves oportunitats ja que està fent una gran campanya. Medvédev va començar centrat i serè tot i el rival que tenia al davant, i va trencar el servei del manacorí en el tercer joc. Rafael Nadal va començar a imposar el seu joc, va fer dos breaks, va aprofitar les errades del rus i va guanyar el primer set (7-5). En el segon un solitari trencament en el sisè joc va donar un clar avantatge de dos sets al manacorí (6-3). En el cinquè joc del tercer set Medvédev va tornar a cedir el seu servei, però va reaccionar d’una manera increïble. Va mostrar tota la sang freda que caracteritza el seu joc, va fer moure Rafael Nadal d’un costat a l’altre de la pista i va guanyar el set (5-7). El quart set també va ser dominat per un jugador rus en alça i que creia en les seves possibilitats. Molta intensitat i llargs intercanvis de cops van acabar amb el partit anivellat a dos sets (4-6).

En el cinquè i definitiu set Rafael Nadal va recuperar el seu joc consistent, va trencar dues vegades el servei del seu rival i es va avançar amb un 5-2. Va servir per guanyar el partit però no va poder i va perdre el joc. En el següent el manacorí va disposar de tres boles per aconseguir la victòria, que no va concretar. Finalment, en el desè joc i amb el servei al seu poder, Rafael Nadal va salvar una bola de break i a la primera oportunitat va aconseguir el punt de la victòria.

La clau per guanyar ha sigut també resistir l’inici del cinquè set. Sabia que el partit em donaria una oportunitat
Medvédev ha jugat de forma increïble, ha sortit de la zona de confort i ha fet coses que no fa habitualment
Rafael Nadal
Nadal ha jugat millor i ho he d’admetre. Ha sigut un partit increïble i estic content de com he jugat
Daniïl Medvédev
L’Obert dels Estats Units és el segon Gran Slam que més cops ha guanyat després de Roland Garros
12
Roland Garros: 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018 i 2019
4
Obert dels Estats Units: 2010, 2013, 2017 i 2019
2
Wimbledon: 2008 i 2010
1
Obert d’Austràlia: 2009
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)