Ciclisme

L’Astana, el protagonista

Ciclisme. Fuglsang s’imposa a l’alt de La Cubilla i guanya la seva primera etapa a la Vuelta. López i Pogacar (UAE) retallen 23 segons a Valverde (Movistar) en la general

L’Astana va ser el gran protagonista i el gran beneficiat de la setzena etapa de la Vuelta que va acabara l’alt de La Cubilla. El danès Jakob Fuglsang va guanyar l’etapa en solitari i el líder de l’equip, el colombià Miguel Ángel López, va retallar diferències amb Alejandro Valverde (Movistar), el segon de la general, que va cedir 23 segons. Els eslovens Primoz Roglic (Jumbo-Visma) –el líder de la prova–, i Tadej Pogacar (UAE) –tercer–, van estar al costat del colombià. El primer va reafirmar la primera posició i el segon es va acostar a la segona plaça del podi.

Els primers quaranta quilòmetres de l’etapa es van fer a un ritme molt alt intentant formar una escapada abans d’afrontar el primer port del dia. Els atacs eren successius i va costar molt formar un grup amb garanties. Finalment tres grupets diferents van formar un grup important de vint-i-tres corredors que va arribar al peu de l’alt de Sant Lorenzo amb dos minuts d’avantatge. El pilot es va reagrupar després d’estar molt disgregat i anar en fila d’un, i va permetre l’escapada. En aquest alt de Sant Lorenzo i en el següent de la Cobertoria la lluita més es va centrar en el mallot de la muntanya. Ángel Madrazo (Burgos) va intentar mantenir el mínim avantatge de punts que tenia sobre el francès Geoffrey Bouchard (AG2R), però no ho va aconseguir. El francès va passar primer els dos ports de primera categoria i es va convertir en el nou líder de la classificació de la muntanya. Els primers de la general es mantenien en el pilot que va passar a més de sis minuts per l’alt de la Cobertoria. En la baixa d’aquest segon port es va trencar el grup dels escapats i es va incrementar fins a nou minuts l’avantatge sobre el pilot. En la pujada final a l’alt de la Cubilla Jakob Fuglsang va ser el més fort i després d’un parell d’atacs va marxar en solitari cap a la victòria. És el seu primer triomf en la Vuelta i també en una de les tres grans voltes.

Per darrere, l’Astana va imposar un fort ritme en el pilot al començament de l’ascens i el colombià Nairo Quintana (Movistar), cinquè de la general, va ser el primer a cedir entre els favorits. Més endavant el líder de l’equip, Miguel Ángel López, es va encarregar de trencar el grup i va despenjar Alejandro Valverde. Tadej Pogacar, primer, i Primoz Roglic, poc després van seguir el colombià de l’Astana i van entrar a meta junts i amb 23 segons d’avantatge sobre el murcià. Valverde va trobar en el seu company d’equip Marc Soler un gran aliat per no cedir més temps. Nairo Quintana va arribar a dos minuts i mig dels favorits, i va perdre una plaça en la general.

16a etapa (144,4 km)
1r. J. Fuglsang (Astana) 4h101:22
2n. T. Geoghegan (Ineos) a 0:22
3r. L.L. Sánchez (Astana) a 0:40
4t. J. Knox (Deceuninck) a 0:42
5è. G. Brambilla (Bahrain) a 1:12
6è. T. de Gent (Lotto Soudal) a 2:09
14è. T. Pogacar (Emirates) a 5:58
15è. M.A. López (Astana) m.t.
16è. P. Roglic (Jumbo-Visma) m.t.
17è. I. Erviti (MOvistar) a 6:21
18è. A. Valverde (Movistar) m.t.
21è. M. Soler (Movistar) a 6:35
33è. A. Pedrero (Movistar) a 8:32
34è. N. Quintana (Movistar) m.t.
36è. D. De la Cruz (Ineos) m.t.
General
1r. P. Roglic (Jumbo-Visma) 62h17:52
2n. A. Valverde (Movistar) a 2:48
3r. T. Pogacar (Emirates) a 3:42
4t. M.A. López (Astana) a 3:59
5è. R. Majka (Bora-hansgrohe) a 7:40
6è. N. Quintana (Movistar) a 7:43
7è. N. Edet (Cofidis) a 10:27
8è. W. Kelderman (Sunweb) a 10:34
9è. C.F. Hagen (Lotto) a 10:40
10è. H. Pernsteiner (Bahrain) a 12:05
14è. M. Soler (Movistar) a 16:53
47è. A. Pedrero (Movistar) a 1h31:55
48è. D. De la Cruz (Ineos) a 1h32:39
Muntanya
1r. G. Bouchard (AG2R) 50 pts
2n. A. Madrazo (Burgos) 48 pts
Regularitat
1r. P. Roglic (Jumbo-Visma) 117 pts
Joves
1r. T. Pogacar (Emirates) 62h21:34

Descans abans del tram final

Els 159 corredors que queden en la Vuelta tindran avui una merescuda jornada de descans abans d’afrontar el tram final i decisiu de la prova. Sense comptar la tradicional arribada a Madrid de diumenge, els queden dues etapes planes amb possibles arribades a l’esprint a Guadalajara, demà, i Toledo –divendres–, tot i que els metres finals són en pujada. Les altres dues són etapes d’alta muntanya amb arribada en alt. Dijous amb quatre ports i la meta a Becerril de la Sierra, i dissabte amb sis pujades més i l’arribada a la Plataforma de Gredos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)