Atletisme

Domini total d’Europa

Atletisme. L’equip europeu supera els Estats Units per 724,5 punts a 610,5 en el The Match. El palamosí Adel Mechaal acaba segon en els 3.000 m després d’un disputat esprint

Europa va dominar totalment els Estats Units en l’enfrontament de seleccions anomenat The Match, que es va disputar a Minsk (Bielorússia). L’equip europeu va guanyar amb 114 punts d’avantatge en sumar 724,5 punts per 610,5 els nord-americans. En aquesta segona jornada els atletes europeus van guanyar 11 de les 19 proves que es van disputar, mentre que en el total dels dos dies els atletes dels Estats Units en van aconseguir 20 de les 37. La victòria europea es va concretar a falta de tres proves i va ser just després de finalitzar els 3.000 m que va disputar el palamosí Adel Mechaal. Abans dels 3.000 m a l’equip europeu li faltaven 10 punts per certificar la victòria i el segon lloc d’Adel Mechaal (set punts) i el tercer de l’italià Yemaneberhan Crippa (sis punts) van assegurar el triomf.

El palamosí va lluitar per la victòria en els 3.000 m, però no la va poder aconseguir. En tota la cursa va estar molt ben situat, en les primeres voltes al darrere i després en la segona o tercera posició. Quan faltaven 400 m anava tercer i va respondre bé a l’atac quan en faltaven 300 del nord-americà Ben Blankenship. En la recta final se li va acostar i els dos fondistes van disputar un ajustat esprint. Adel Mechaal no va poder superar Ben Blankenship, que va ser primer amb 7:57.48, i només set dècimes després va entrar el palamosí (7:57.55).

Una de les victòries del conjunt europeu va ser per al representant espanyol Orlando Ortega en els 110 m tanques, que va guanyar amb 13.21. Les marques més destacades de la segona jornada van ser en l’alçada femenina i la javelina masculina. L’ucraïnesa Yuliya Levchenko va guanyar l’alçada amb 2,02 m, va fer marca personal i una nova marca mundial de l’any sub-23. Va intentar els 2,04 m sense èxit. L’alemany Johannes Vetter va fer un bon llançament de 90,03 m en la javelina.

L’equip d’Europa va ser més consistent que el dels Estats Units i una bona mostra va ser la perxa, en què els quatre europeus van ocupar les quatre primeres posicions. Va guanyar el suec Armand Duplantis amb 5,85 m, que també va intentar els 6,00 m sense encert.

LA SEGONA JORNADA

11
victòries per als europeus.
Una per al representant espanyol Orlando Ortega en els 110 m tanques
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)