Handbol

El Barça posa rumb a Colònia amb una estrena exigent

Handbol. L’equip blaugrana comença el periple de la lliga de campions a Szeged, que el curs passat va quedar a les portes de la final a quatre i es va mostar inexpugnable a la seva pista

El Barça enceta el trajecte cap a la final a quatre de Colònia a la pista del Pick Szeged hongarès (17.30 h per Esport 3), que el curs passat va quedar a les portes de la fase final eliminat pel futur campió, el Vardar macedoni. La condició de quartfinalista, el segon lloc que va ocupar la temporada passada en la fase de grups, només superat pel París Saint-Germain, i la seva fortalesa a casa són els principals avals del primer rival blaugrana en una nova edició de la competició més il·lusionant. El tècnic, Xavi Pascual, té clara l’aposta per l’estil de joc que el curs passat va encisar Europa, però que 15 minuts de col·lapse a Colònia van fer que se n’anés en orris. El lideratge i la clarividència del central croat Luka Cindric pot ser la solució per evitar aquests moments d’ofuscació i és el principal reforç d’una plantilla que torna a tenir el Lanxess Arena de Colònia en el punt de mira.

El Barça enceta el màxim repte del curs després d’haver fet els deures en les primeres setmanes de competició, on ja ha segellat els tres primers títols, la supercopa catalana, la Super Globe i la supercopa Asobal. En aquest sentit, Cindric ja va demostrar el que pot fer a la pista amb una actuació sublim a Dammam, amb 11 gols contra el Kiel que van aplanar el camí cap al cinquè títol del mundial de clubs.

Sòlids a casa

Després de la victòria de dimecres en la segona jornada de la lliga Asobal contra el Bidasoa (23-26), l’expedició del Barça va volar ahir de Bilbao a Budapest, des d’on es va traslladar cap a Szeged. Pascual té clar que el partit serà de màxima exigència: “Sabem que juguem en una pista molt complicada, on és pràcticament impossible guanyar. Fa molt de temps que no perden a casa i això ens obligarà a fer un esforç de concentració màxim contra un equip que està en un bon moment físicament, que sempre fa uns inicis de temporada molt bons.” De fet, en l’última edició de la lliga de campions, l’equip de Juan Carlos Pastor només va cedir dos punts a casa, mentre que en les competicions hongareses ja discuteix tots els títols al poderós Veszprém, un habitual en la final a quatre de Colònia. El Barça ja va tastar la medicina del Pick-Szeged a casa, quan s’hi va encallar en la fase de grups de fa dos cursos (31-28). Aleshores, a les files del conjunt hongarès jugava el lateral brasiler Thiagus Petrus, una assegurança de vida en defensa. “Seria molt important començar amb victòria i encara més sent a la pista del Szeged, que serà un dels equips que lluitarà per ser primer de grup. Si podem guanyar allà això ens impulsarà molt amb vista a la resta de partits. Vaig jugar tres anys a Szeged i serà especial tornar-hi, però quan comenci el partit ho deixaré de banda. Soc del Barça i faré tot el que pugui per guanyar”, sentencia.

El Pick-Szeged, que té els exblaugrana Cañellas i Maqueda a les seves files, manté el bloc del curs passat amb les incorporacions del lateral Luka Stepancic (PSG), el porter Roland Mikler (Veszprém) i l’extrem Bogdan Radivojevic (Rhein-Neckar). Han deixat l’equip Marin Sego, Pedro Rodríguez i Zsolt Balogh. El Barça s’ha desplaçat a Hongria amb els setze jugadors del primer equip disponibles, a més d’Àlex Pascual, que cobreix la baixa de Mortensen, encara en procés de recuperació de la lesió al menisc.

A més del Pick-Szeged, els grans rivals de grup en la pugna pel lideratge, que atorga l’accés directe als quarts, seran el PSG, que voldrà tornar a Colònia després d’un curs d’absència, i el Flensburg, el vigent campió de la Bundesliga alemanya.

ELS VESTIDORS

El Pick-Szeged està absolutament preparat per estar en l’alt nivell i tard o d’hora accedirà a la final a quatre perquè tenen un tros d’equip. Tenen molt bons jugadors, molt ben entrenats, canvis de sistema defensius, i amb diferents possibilitats en atac
Xavi Pascual
entrenador del barça
Seria molt important començar amb victòria i encara més sent a Szeged, que serà un dels equips que lluitarà per ser primer de grup. Si podem guanyar allà, això ens impulsarà molt amb vista a la resta de partits
Thiagus Petrus
lateral del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)