Ciclisme

Quarta victòria del Deceuninck, ara Cavagna

Ciclisme. Polèmica a la Vuelta perquè el Movistar es posa a tirar quan el líder cau i s’atura quan els comissaris deixen passar cotxes al darrere

El francès Rémi Cavagna (Deceuninck) va guanyar en solitari a Toledo i va aconseguir la quarta victòria per al seu equip en aquesta edició de la Vuelta a Espanya. Rémi Cavagna va formar part de l’escapada del dia d’onze corredors i a 25 km de meta va decidir marxar en solitari cap a la victòria. Mai va tenir més de mig minut d’avantatge sobre els seus companys d’escapada primer i sobre el pilot després, però va aguantar al davant i es va emportar el triomf amb només cinc segons d’avantatge sobre l’irlandès Sam Bennett (Bora). Els favorits van entrar entre els primers per no perdre temps en la pujada dels darrers quilòmetres, i no hi va haver canvis en la general.

L’etapa, però, va tenir la seva polèmica, quan a 65 km de la meta hi va haver una caiguda massiva en una carretera estreta al pas per la localitat d’Escalona. El líder, Primoz Roglic (Jumbo-Visma), i el quart classificat, Miguel Ángel López (Astana), van caure i van quedar enrere. El Movistar va decidir tirar endavant i ho va fer amb força, sense esperar que es recuperessin els que havien caigut, ja que els seus dos corredors Alejandro Valverde –segon– i Nairo Quintana –tercer– no hi estaven implicats. Ràpidament aquest grup va agafar un minut de diferència respecte dal grupet de Roglic i López. Finalment el Movistar va deixar de tirar perquè els comissaris van comunicar que no aturaven el pas de cotxes entre els dos grups, i això podia afavorir que s’apropessin.

El pilot principal es va reagrupar, però la lluita no va acabar, i a 32 km de la meta el vent va tornar a tallar el grup dels favorits. Només Roglic es va quedar tallat, però al davant no es van posar d’acord per ampliar l’avantatge, i quatre quilòmetres després es van tornar a ajuntar.

19a etapa (165,2 km)
1r R. Cavagna (Deceuninck) 3h43:34
2n S. Bennett (Bora) a 0:05
3r Z. Stybar (Deceuninck) m.t.
4t P. Gilbert (Deceuninck) m.t.
5è A. Valverde (Movistar) m.t.
29è M. Soler (Movistar) m.t.
105è D. de la Cruz (Ineos) a 6:40
113è A. Pedrero (Movistar) a 8:58
General
1r P. Roglic (Jumbo-Visma) 75h00:33
2n A. Valverde (Movistar) a 2:50
3r N. Quintana (Movistar) a 3:31
4t M.A. López (Astana) a 4:17
5è T. Pogacar (Emirates) a 4:49
6è R. Majka (Bora) a 7:46
7è W. Kelderman (Sunweb) a 9:46
10è M. Soler (Movistar) a 21:09
49è A. Pedrero (Movistar) a 2h08:41
55è D. de la Cruz (Ineos) a 2h20:51
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)