Ciclisme

Tercer triomf i tercer lloc

Ciclisme. Pogacar sorprèn amb un gran atac, guanya la penúltima etapa i pujarà al podi. Roglic aguanta totes les escomeses de l’Astana i el Movistar i s’assegura el triomf de la Vuelta

Tadej Pogacar (Emirates) va ser el gran protagonista de la penúltima etapa de la Vuelta, que havia d’acabar de decidir la victòria en la general i les altres dues places de podi. El jove eslovè, que anava cinquè en la general, va sorprendre la resta de favorits que estaven lluitant per la general i amb un atac a 40 km del final va guanyar en solitari la seva tercera etapa en aquesta edició. La diferència de temps que va aconseguir li va permetre emportar-se el mallot blanc dels joves i va pujar fins a la tercera posició del podi. El seu compatriota Primoz Roglic (Jusmbo-Visma) va aguantar tots els atacs de l’Astana i del Movistar al llarg d’una etapa molt dura, va mantenir el lideratge i avui guanyarà la Vuelta a Espanya.

Des de l’inici d’aquesta penúltima etapa i des del primer dels sis ports de muntanya que hi havia, l’Astana del colombià Miguel Ángel López –anava quart de la general–, i el Movistar del murcià Alejandro Valverde –segon–, i el colombià Nairo Quintana –tercer–, van intentar imposar un ritme alt i complicar el dia a l’equip del líder el Jumbo-Visma. Primoz Roglic i els seus companys va respondre molt bé en aquesta fase inicial de la cursa fins que es va formar una escapada de d’una desena de corredors. En els ports del mig de l’etapa els escapats van arribar a tenir quatre minuts d’avantatge i el pilot va estar uns quilòmetres tranquil. Miguel Ángel López va tornar a intentar trencar la cursa en el penúltim port del dia, la Peña Negra, de primera categoria. En diverses ocasions va atacar però no va marcar diferències amb el líder. L’atac de Pogacar sí que va fer forat i va marxar en solitari cap a la victòria d’etapa i cap al podi final de la Vuelta.

20a etapa (190,4 km)
1r T. Pogacar (Emirates) 5h16:40
2n A. Valverde (Movistar) a 1:32
3r R. Majka (Bora) m.t.
4t H. Pernsteiner (Bahrain) m.t.
5è P. Roglic (Jumbo-Visma) a 1:41
6è S. Higuita (Education) a 1:49
7è D. Teuns (Bahrain) m.t.
8è N. Quintana (Movistar) a 1:56
9è M. Nieve (Mitchelton) a 1:59
10è W. Kelderman (Sunweb) m.t.
16è M. Soler (Movistar) a 2:59
40è A. Pedrero (Movistar) a 12:34
78è D. de la Cruz (Ineos) a 34:40
General
1r P. Roglic (Jumbo-Visma) 80h18:54
2n A. Valverde (Movistar) a 2:33
3r T. Pogacar (Emirates) a 2:55
4t N. Quintana (Movistar) a 3:46
5è M.A. López (Astana) a 4:48
6è R. Majka (Bora) a 7:33
7è W. Kelderman (Sunweb) a 10:04
8è C.F. Hagen (Lotto Soudal) a 12:54
9è M. Soler (Movistar) a 22:27
10è M. Nieve (Mitchelton) a 22:34
43è A. Pedrero (Movistar) a 2h19:33
66è D. de la Cruz (Ineos) a 2h53:50
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)