Waterpolo

L’aposta del Mediterrani

Waterpolo. El club de Sants ha encetat amb molt bona nota la tornada a l’Eurocup i demà es jugarà el títol de la supercopa contra l’Atlètic Barceloneta

El CE Mediterrani passa per un moment dolç. El canvi de junta l’estiu del 2018 i l’aposta pel primer equip de waterpolo, amb el tècnic Jahzeel Martínez al capdavant, van provocar tota una revolució a la plantilla i els resultats no van tardar a arribar. La temporada passada van jugar la final de copa a Mataró després de 23 anys sense fer-ho, aquest curs han tornat a les competicions europees després de gairebé dues dècades i ho han fet per la porta gran, amb un primer lloc en la primera fase de l’Eurocup a Split amb tres victòries en tres partits. La setmana vinent disputaran la segona fase a Sibenik (Croàcia), però abans, demà a Terrassa (14 h), jugaran la supercopa contra el totpoderós Atlètic Barceloneta.

Tantes bones notícies a l’entitat de Sants no poden ser casualitat. “És un cúmul de coses. Bàsicament, és el fruit del suport del club i de la junta, i de la bona feina de l’equip i del cos tècnic. L’any passat ja ens va anar força bé i aquest hem hagut de fer algun retoc més. Hem pogut millorar la plantilla una mica més i la veritat és que estem molt contents”, destaca l’entrenador Jahzeel Martínez. El tècnic barceloní ressalta fins a quin punt és important haver retornat a les competicions europees: “És un estímul molt gran, i sobretot per a un club com el nostre. Es diu ràpid, però 19 anys són molts, són moltes temporades, són molts jugadors que han passat pel club i el fet de poder tornar i poder competir, i com a mínim haver passat ja aquesta primera fase, doncs ja és una petita fita més que la temporada anterior.” En aquest sentit, Jahzeel aplaudeix que aquest curs fins a cinc clubs catalans hagin apostat per participar en les competicions europees. “Això vol dir que tots aquests equips volen créixer i millorar. Si més no, aquest és el nostre objectiu: anar pas a pas, però intentant anar millorant cada curs ”, sentencia. El tècnic del Mediterrani no amaga que s’emmirallen en la trajectòria del Barceloneta: “Per mi és un exemple per tot, de gestió i de competició. Crec que tots hauríem d’intentar apropar-nos-hi i assemblar-nos el màxim possible a ells perquè al final això suposarà que la lliga millori, que creixi, i serà un bé per a tots.”

A Terrassa sense Ramón Sentís

La final de la supercopa s’havia de jugar a la piscina descoberta Josep Vallès, però la previsió de pluja ha provocat que s’hagi traslladat la seu a Terrassa. Per a aquest partit, el CE Mediterrani tindrà l’important baixa del porter titular, Ramón Sentís, que encara arrossega un parell de partits de sanció del curs passat. El seu lloc, l’ocuparà el jove Edgar Nogueras. L’equip de Sants ja va jugar la final de la supercopa contra l’Atlètic Barceloneta el 2015, amb derrota per 9-12. D’aquell partit només sobreviuen en l’equip Javier Gorria i un aleshores joveníssim Guillem Garcia. També van disputar aquella final Marc Minguell i Marc Roca, però amb el casquet mariner. Tot i que el Mediterrani arribi al partit amb molt més ritme de competició que el Barceloneta, Jahzeel admet que “la seva plantilla és molt superior”. La supercopa suposarà el retrobament del boia andalús Miguel de Toro, ara en les files marineres, amb el seu exequip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)