Cara per al CN Mataró i creu per al CE Mediterrani en l’Eurocup

Waterpolo. L’equip maresmenc sentencia el Montpeller en l’últim quart (8-6) i els de Sants sucumbeixen a la reacció final del Miskolc (12-15)

Cara i creu per al Quadis CN Mataró i el CE Mediterrani en la jornada inicial de la segona fase de l’Eurocup. L’equip maresmenc, que exerceix d’amfitrió, s’ha imposat al Montpeller per un ajustat 8-6, mentre que el conjunt de Sants ha acabant claudicant contra el Miskolc (12-15), tot i portar la iniciativa durant bon part del duel. L’equip hongarès és el rival més qualificat del grup que es disputa a Sibenik (Croàcia). Els dos primers de cada grup accediran als quarts de final de la competició.

El CN Mataró ha desencallat el partit en l’últim quart. Després de 24 minuts força travats (1-1, 1-1 i 1-2), l’equip de Beto Fernández ha pressionat més defensa i gràcies a la recuperació de pilotes ha pogut sortir al contraatac i sentenciar el duel amb un parcial final de 5-2. Mario Lloret ha estat incommensurable sota els pals i els gols se’ls han repartit: German Yáñez (3), Lluc Bertran (2), Àlex Codina (2) i Gustavo Guimaraes (1). Avui (17:30 h) es jugarà la classificació contra l’altre rival francès, el Noisy le Sec, que ha perdut clarament contra l’Eger hongarès (14-7), el gran favorit del grup.

Si a Mataró el partit ha estat marcat inicialment per les defenses, a Sibenik ha estat tot el contrari, i el primer quart ja s’ha resolt amb un parcial de 6-4 favorable al conjunt de Jahzeel Martínez. El Mediterrani ha mantingut la iniciativa en els dos quarts següents (3-2 i 1-3), però ha arribat als últims 8 minuts amb un únic gol de renda (10-9). El Miskolc ha culminat la remuntada en el darrer quart (2-6) en un duel en què el Medi ha estat castigat amb moltes exclusions (15) i tres jugadors no han pogut completar el partit. Els golejadors del conjunt barceloní han estat: Marc Roca i Marc Minguell, amb tres cadascun, Donat Galeev i Benjamin Stevensson, amb dos, i Javier Gorria i Guillem Garcia, amb un. El Mediterrani intentarà redimir-se demà (20.30 h) de la derrota en un partit clau contra l’Ortigia, botxí del Sibenik (10-12).