El Mataró és el campió

Waterpolo. Trenca el monopoli de l’Astralpool Sabadell en la supercopa d’Espanya després d’anivellar un 9-4, i guanya en els penals

SABADELL 10 (4) MATARÓ 10 (5)

ASTRALPOOL SABADELL:Ester, Mati Ortiz (2), Ariño, Morell (3, 1 p), Maica Maica García (1), Forca (2) i Barzon –equip inicial–, Nona Pérez, Cordobés (1) i Tankeeva (1).CN MATARÓ:Dorenty, Gual (2), Games, Irena González (1), Cambray, Bach i Anni Espar (7, 4 p) –equip inicial–, Vicente i Lloret.PARCIALS:4-3, 4-1, 1-4 i 1-2.PENALS:Maica García (1-0), Anni Espar (1-1), Tankeeva (2-1), Cambray (2-2), Morell (3-2), Vicente (3-3), Ariño (4-3), Gual (4-4), Barzon atura portera i Lloret (4-5).ÀRBITRES:R. Cerezo i R. Torres. Van excloure Forca.

El CN Mataró va guanyar el títol de la supercopa d’Espanya trencant el monopoli de l’Astralpool Sabadell, que s’havia imposat en les deu edicions que s’havien disputat. Les mataronines es van imposar en els llançaments de penal i van guanyar el primer títol en la seva quarta aparició en la final.

El Mataró es va avançar en el primer minut amb un gol d’Anni Espar en el seu retorn a Sabadell, on havia jugat els darrers anys. El primer quart va ser molt anivellat i amb alternances en el marcador. Les locals van estar encertades en les jugades de superioritat i els seus quatre gols van arribar en aquestes accions i es va arribar al final del primer quart amb un 4-3.En el segon període el conjunt local va ser superior en defensa amb bones accions de Mati Ortiz i la portera Laura Ester, i es va avançar fins un 7-3 després d’un parcial de 5-0, ja que havia arribat a perdre per 2-3. En el descans el resultat era de 8-4 per al Sabadell.

Reacció maresmenca

En l’inici del tercer quart les locals –la final es va jugar a la seva piscina de Can Llong–, es van situar amb un 9-4 i semblava que tenien encarrilat el partit. El Mataró va reaccionar molt bé, amb una Anni Espar espectacular que va marcar set gols i va ser escollida la MVP de la final. Un parcial de 0-4 va deixar el marcador en el 9-8 i les mataronins van tornar a entrar dins del partit. Quan només faltava un minut i onze segons per acabar la final un gol d’Anni Espar va situar el 10-10 en el marcador. Cada equip va disposar d’un atac per desfer la igualada però el van fallar i es va arribar als penals.

Totes van anar marcant fins que en el cinquè llançament la portera francesa del Mataró Lorene Derenty va aturar el llançament de la italiana del Sabadell Laura Barzon. Tot seguit Helena Lloret va marcar el gol que va donar el títol al Mataró.

ANNI ESPAR, MVP

7
gols
va marcar la jugadora del Mataró en la final, quatre dels quals van ser de penal