Victòria fàcil i molt clara

Handbol. El Barça desplega una gran defensa i signa la seva segona victòria en la lliga de campions. Aleix Gómez destaca en atac, amb vuit gols, i Gonzalo Pérez de Vargas és un fortí a la porteria

Zagreb 19 BARÇA 36

HC ZAGREB:Ristanovic, Bozic, Hrastnik (2), Sipic (3), Vlah, Hrstic i Ravnic –set inicial–; Horvat (3, 2p), Bicanic (2), Spende (3), Vistorop, Stojnic (3), Gadza (2), Vekic, Kosteski (1, 1p) i Jovic (p.s.).BARÇA:Gonzalo Pérez de Vargas (1), Víctor Tomàs (5), Mem (3), Fàbregas (1), Palmarsson (1), Andersson (6) i Ariño (5) –set inicial–; Thiagus Petrus, Raúl Entrerríos (1), Álex Pascual (1), Sorhaindo (1), Serdio (2), Dolenec, Áleix Gómez (8, 2p), N’ Guessan (1) i Kevin Möller (p.s.).PARCIALS CADA CINC MINUTS:2-3, 2-7, 4-11, 6-15, 8-18 i 9-21 (descans) 10-25, 11-26, 12-28, 15-31, 17-35 i 19-36.ÀRBITRES:B. Leszczynski i M. Piechota (Polònia). Van excloure Hrastnik (2), Sipic, Stojnic, Ravnic, Gadza i Vekic, del Zagreb, i Tomàs, Sorhaindo, Serdio i Aleix Gómez, del Barça.INCIDÈNCIES:El partit no s’ha jugat a Zagreb, sinó al Kresimir Kosic Arena de Zadar (Croàcia), davant uns 4.000 espectadors.

El Barça va guanyar el Zagreb a domicili amb molta facilitat per 19-36 i va sumar la seva segona victòria en la lliga de campions. Els blaugrana van desplegar una bona defensa i el porter Gonzalo Pérez de Vargas va ser un autèntic fortí sota els pals, amb grans aturades. En atac va destacar Aleix Gómez, amb vuit gols. El conjunt croat havia canviat d’entrenador aquesta setmana, amb la tornada del mític exjugador –també exblaugrana– Veselin Vujovic, però l’equip no va millorar i va mostrar força febleses.

Els tres primers atacs del Zagreb van acabar amb penal contra el Barça i els locals van marcar dos gols. En els primers sis minuts, els àrbitres van assenyalar cinc penals, els altres dos a favor del Barça. A partir del 2-1, els blaugrana van situar un mur defensiu i van mantenir el seu rival sense marcar cap gol durant deu minuts. Els homes de Xavi Pascual van fer un parcial de 0-8 i van agafar les primeres diferències en el marcador, 2-9 en el minut 11:30. A poc a poc, el Barça va anar ampliant el seu avantatge, amb un Víctor Tomàs que va ser un autèntic malson per a la defensa rival i va anotar cinc gols en aquesta primera part. Al descans, s’hi va arribar amb dotze gols de diferència (9-21), el màxim avantatge blaugrana en la primera meitat.

En els primers minuts de la segona part, el Barça va anotar un altre parcial clar, 0-5 aquesta vegada, i el marcador es va disparar fins al 10-26. Aleix Gómez va començar el seu recital golejador de la segona meitat, que el va portar a ser el màxim anotador del Barça i del partit, amb vuit gols. Gonzalo Pérez de Vargas va continuar amb la seva bona actuació a la porteria, i si en la primera meitat havia aturat el 45% dels llançaments (7 de 16), en la segona va millorar i va acabar el partit amb un total de 18 de 36, un 50% d’aturades. Els blaugrana van arribar als 17 gols d’avantatge (11-28 42’) i a partir d’aquí el joc es va equilibrar una mica. La màxima diferència per al Barça va arribar en el minut 55, amb el 17-35. El partit i la victòria estaven decidits a favor dels blaugrana, i es va concretar amb el 19-36 final.

Enhorabona al Barça, perquè ens ha ensenyat com es juga al màxim nivell durant els 60 minuts del partit
Veselin Vujovic
Hem sortit molt concentrats i hem pogut resoldre el duel amb les aturades de Gonzalo i molts gols al contraatac