Ciclisme

Pedersen deixa Trentin congelat

Ciclisme. El danès de 23 anys derrota en l’esprint dels tres escapats l’italià contra pronòstic i guanya a Yorkshire el títol mundial en una cursa molt dura condicionada pel fred i la pluja

El danès de 23 anys Mads Petersen va sorprendre en l’esprint dels tres escapats l’italià Matteo Trentin, que era el favorit, i va guanyat el títol mundial a Yorkshire (Gran Bretanya). Trentin, campió d’Europa el 2018, va arrencar convençut de la seva velocitat a 200 metres de la meta conscient que la distància li era propícia però les cames li van fer figa. Pedersen va aguantat amb força el primer atac de l’italià i després el va superar sense problemes, amb un temps final de 6h27:28 sobre un recorregut selectiu de 261 quilòmetres agreujat per la intensitat de la pluja i el fred, que van provocar més de 130 retirats. El bronze se la va endur el suís Stefan Küng. El ciclista holandès Mathieu van der Poel va compartir protagonisme amb els tres escapats. De fet, va ser el principal artífex de la fuga a 33 quilòmetres del final, però, va ser engolit pel pilot a 12 quilòmetres de la meta i va acabar 43è. L’eslovac Peter Sagan, consumat especialista, va entrar cinquè a 43 segons rere l’italià Gianni Moscon. Alejandro Valverde, que defensava el títol, es va retirar “congelat.”Tampoc no va acabar el català Marc Soler.

1r.M., Pedersen (DIN) 6h27:28