Atletisme

L’arc de Sant Martí vola

Shelly-Ann Fraser-Pryce guanya el seu quart títol mundial en els 100 m amb una nova millor marca mundial de l’any, de 10.71

Christian Taylor torna a ser el rei del triple i s’emporta l’or amb un salt de 17,92 m

Shelly-Ann Fraser-Pryce va fer volar la seva llarga melena tenyida dels colors de l’arc de Sant Martí en els 100 m i va guanyar el títol mundial per quarta vegada amb un registre de 10.71, que és la millor marca mundial de l’any. La jamaicana va dominar completament la cursa i va recuper el ceptre de reina de la velocitat que ja havia guanyat els anys 2009, 2013 i 2015. La medalla de plata se la va emportar la britànica Dina Asher-Smith, amb 10.83, nou rècord nacional, mentre que la tercera plaça del podi la va ocupar Marie-Josée ta Lou, de la Costa d’Ivori, amb 10.90. L’holandesa Dafne Schippers, tercera en l’últim mundial, va ser baixa en la final per lesió, mentre que la campiona de fa dos anys, la nord-americana Tori Bowie, no es va presentar a la semifinal.

Christian Taylor va tornar a demostrar que és el rei del triple i va guanyar el seu quart títol mundial. El nord-americà va fer dos nuls i es va classificar per la millora en el tercer intent (17,42 m); en el quart es va posar primer (17,86) i en el cinquè va fer el seu millor registre, que li va donar l’or, amb 17,92 m. El seu compatriota Will Claye va ser segon per segona vegada en un mundial, amb 17,74, mentre que Hugues Zango, de Burkina Faso, va protagonitzar la sorpresa amb la tercera plaça del podi en saltar 17,66 m en el sisè i últim intent.

La russa Anzhelika Sidorova va guanyar una espectacular perxa amb 4,95 m, la millor marca mundial de l’any, i la seva marca personal. La lluita amb la nord-americana Sandi Morris –segona, amb 4,90– va ser gairebé perfecta, ja que cap de les dues va fer cap nul fins al 4,95, que va decidir el títol. La russa el va saltar a la tercera i es va endur la medalla d’or. La sueca Angelica Bengtsson, que va ser sisena, va trencar la perxa en el tercer intent, sobre 4,80. Va demanar una perxa a una rival per tornar a saltar tot seguit i va superar el llistó amb marca personal i el rècord suec.

En el relleu mixt 4x400 m, una prova nova en el mundial, els EUA van guanyar la medalla d’or amb un nou rècord mundial de 3:09.34 i van superar els 3:12.34 que havien fet els mateixos EUA en la semifinal.

García Bragado és el vuitè en els 50 km marxa

Jesús Ángel García Bragado va ser vuitè en els 50 km marxa, plaça de finalista en el mundial, amb 49 anys. El marxador de l’ISS Hospitalet va aplicar tota la seva experiència –tretze mundials i set Jocs Olímpics– en una cursa molt dura i complicada per la forta calor i la humitat. Va estalviar forces en la primera meitat de la cursa i després va guanyar posicions progressivament fins a arribar a la meta en la vuitena plaça i un temps de 4h11:28. El títol mundial va ser per al japonès Yusuke Suzuki, amb 4h04:20, després de dominar la prova des de l’inici. En el cinquè quilòmetre ja anava en la primera plaça i es va mantenir al davant fins al final. En els 50 km marxa femenins, Mar Juárez va debutar en un mundial d’una manera brillant, amb la desena posició i un temps de 4h39:28. La marxadora de l’Avinent Manresa, nascuda a Mollet del Vallès, es va mantenir en un segon pla i va superar força rivals a mesura que van anar passant els quilòmetres. Julia Takacs va ocupar plaça de finalista amb la vuitena posició, amb 4h38.20. Els dos finalistes, García Bragado i Takacs, estan entrenats per la catalana Montse Pastor. El títol de campiona va ser per a la xinesa Rui Liang, amb 4h23.26.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)