Atletisme

Guerrero s’estrena amb Hassan

La prèvia. La migfondista banyolina competirà en la primera sèrie dels 1.500 m al costat de la corredora holandesa, campiona mundial en 10.000 m i ara sota sospita després de la sanció per dopatge del seu entrenador, Alberto Salazar

La banyolina Esther Guerrero debutarà avui (16.35 h) en el seu tercer mundial, primer en la distància dels 1.500 m, amb el propòsit d’accedir a les semifinals. El repte no serà fàcil perquè amb 4:05.70 acredita la novena marca de les onze participants en la primera sèrie. Passen a semifinals les sis primeres i els sis millors temps. Guerrero competirà en la mateixa sèrie de l’holandesa Sifan Hassan, que si dissabte era notícia pel seu títol de 10.000 m ahir ho va ser perquè és una de les atletes que s’entrenen amb Alberto Salazar, suspès per quatre anys “per organització i incitació a una conducta dopant prohibida”, segons va anunciar l’Agència Antidopatge dels Estats Units (Usada). Salazar és l’entrenador responsable del Nike Oregon Project i va ser el tècnic que va impulsar la carrera del britànic Mo Farah. L’organització del mundial ja ha retirat l’acreditació al tècnic d’origen cubà, que ha manifestat la seva innocència: “Estic commocionat per les decisions anunciades. Durant tota la investigació [ha durat quatre anys] els meus atletes i jo hem patit mètodes injustos i contraris a l’ètica. L’Oregon Project mai ha permès ni permetrà el dopatge. Apel·laré.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)