El Barça no perdona en el derbi contra el Granollers (38-24)

Handbol.

El Barça ha tret el martell de l’Asobal i s’ha imposat amb autoritat al Frainkin Granollers (38-24) al Palau en un partit que ha trencat definitivament a l’inici de la segona part amb un parcial de 7-1, que ja no ha tingut resposta dels vallesans. Aleix Gómez, amb set gols sense error, ha estat el jugador més efectiu de Xavi Pascual, que ha repartit minuts entre tots els seus efectius. Adrià Figueres, tot i la duresa dels pivots defensius del Barça, també s’ha deixat veure (6 de 9).

El Granollers ha fet un bon exercici de supervivència en la primera part, conscient de la superioritat del Barça i d’algunes derrotes doloroses en els últims derbis. Així, després d’un inici a tot gas dels blaugrana, seguint el seu llibre d’estil (5-2 al minut 5), els vallesans han sabut desplegar el paraigües en defensa i jugar col·lectivament en atac no només per mantenir el partit igualat (9-9) sinó amb la possibilitat de tenir uns quants atacs per avançar-se i obligar Xavi Pascual a demanar el primer temps mort.

L’aparició de Pálmarsson (4 gols en menys de deu minuts) ha revitalitzat el Barça en atac i malgrat les aturades de Guàrdia, vuit seguides, els llançaments de l’islandès acompanyats d’una millor versió defensiva dels blaugrana han propiciat que minut a minut la diferència es disparés fins al 18-12 al final de la primera part.

Els pitjors temors del Granollers s’han confirmat en el segon temps. L’equip s’ha entossudit a buscar llançaments exteriors i el Barça l’ha castigat amb contraatacs letals. La diferència ha arribat a dotze (25-13) en un tres i no res amb Tomàs i Ariño amb una autopista al davant. N’Guessan ha agafat el relleu en atac i la diferència ha arribat als 15 gols (34-19). Els últims minuts han estat un intercanvi de cops amb contraatacs a les dues porteries amb protagonisme per a Gómez i Gassama.