Atletisme

Guerrero, vuitena en les semifinals de 1.500 m

Atletisme. La banyolina no ha pogut accedir a la final del mundial de Doha en una cursa eminentment tàctica (4:16.66)

La banyolina Esther Guerrero s’ha acomiadat del mundial de Doha amb un vuitè lloc en les semifinals de 1.500 m, amb un registre de 4:16.66. Amb l’onzena marca de les dotze participants, l’atleta catalana s’ha mantingut en tot moment en la part capdavantera d’una prova eminentment tàctica. El pas dels 800 m ha estat de 2:28.25. Al tot de campana, Guerrero ha passat en cinquè lloc, tot i que excessivament tancada, i en la contrarrecta ha començat a patir quan les grans favorites han accelerat el ritme de cursa. L’holandesa Sifan Hassan ha exhibit els galons i ha segellat la victòria en 4:14.69. “He arribat bé, però durant la cursa no he sabut trobar espais per obrir-me en el carrer dos i poder maniobrar. Per una part estic contenta perquè m’he trobat millor que ahir, he arribat millor i m’he sentit competitiva, però no he arribat buida i per això em queda una sensació agredolça”, ha comentat l’atleta després de la cursa.

Mechaal, eliminat a la primera

El palamosí Adel Mechaal ha ocupat el vuitè lloc de la primera sèrie i amb un registre de 3:37.95 s’ha quedat fora de les semifinals de 1.500 m, a només 2 centèsimes de l’últim dels sis temps de repesca. Des de la cua del grup, l’atleta català ha anat guanyant posicions a partir de la meitat de la prova. Un cop per darrera, però, l’ha fet perdre un parell de llocs al toc de campana i ja no ha pogut millorar el vuitè lloc en una recta final en què els sis primers, col·locats en bateria, han format un autèntic mur a l’arribada. Entre el vencedor, el prodigi noruec Jakob Ingebrigtsen (3:37.67) i l’empordanès només hi hagut 28 centèsimes de diferència. Mechaal, que va ocupar el quart lloc en el mundial de Londres, ha fet la següent valoració després de la cursa: “Per tractar-se d’una primera eliminatòria ha estat una sèrie força ràpida. Hem coincidit molts atletes amb un nivell similar. En les dues últimes voltes he intentat avançar posicions, però al toc de campana m’han tocat per darrera, m’han desequilibrat i he perdut unes places de privilegi que en la recta final ja és molt difícil de recuperar. Les sensacions han estat bones i m’he vist amb força durant tota la cursa.” Amb l’eliminació de Guerrero i Mechaal, el mundial de Doha es queda sense representació catalana a manca de tres jornades per a la cloenda.

Bronze per Orlando Ortega

Després de dues reclamacions, el jurat d’apel·lació ha decidit finalment atorgar una medalla de bronze a l’hispanocubà Orlando Ortega, que va ser obstaculitzat per Omar McLeod en la final de 110 m tanques disputada en la jornada de dimecres. La primera reclamació de la federació espanyola, que no es va resoldre fins a la matinada passada, havia estat denegada. Els dirigents espanyols van manifestar la seva disconformitat i van presentar una segona reclamació, que finalment ha decidit atorgar dues medalles de bronze, al francès Martinot-Lagarde, i a Ortega. De fet, el jurat d’apel·lació ja havia resol de la mateixa manera un conflicte en el llançament de martell. Així, es va concedir una segona medalla de bronze al polonès Nowicki, quart en el concurs, perquè després d’examinar el vídeo es va comprovar que l’hongarès Halasz, tercer amb 78,18, havia fet el llançament nul.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)