Atletisme

Jornada de comiats a Doha

Atletisme. Esther Guerrero, en les semifinals de 1.500 m, i Adel Mechaal, en les sèries de la mateixa distància, s’acomiaden del mundial i deixen el campionat sense representació catalana

La setena jornada a l’estadi Khalifa va suposar el comiat dels dos últims representants de la delegació catalana en el mundial de Doha. El repte de la banyolina Esther Guerrero, en les semifinals de 1.500 m, era una missió molt complicada, però s’esperava més d’Adel Mechaal, quart fa dos anys a Londres i que ahir no va poder superar el primer sedàs d’aquesta mateixa distància. Si a la capital britànica va quedar a 18 centèsimes del bronze, en la qatariana li van sobrar 2 centèsimes per accedir a les semifinals amb el sisè temps de repesca.

Amb l’onzena marca de les dotze participants, Guerrero es va col·locar a la part davantera, entre el quart i el cinquè lloc, d’un grup que transitava a un ritme molt lent (1:14.35 en els 400 m i 2:28.25 en els 800 m). La catalana es veia còmoda, però excessivament tancada per poder maniobrar. La cursa es va accelerar en els últims 300 metres i Guerrero es va veure superada per les grans favorites. Va creuar la meta en vuitè lloc (4:16.66) i accedien a la final les cinc primeres. Sifan Hassan (4:14.69) va tornar a exhibir els galons.

En les sèries de 1.500 m, Mechaal, des de la cua del grup, va començar a avançar posicions a partir de la meitat de la prova. Al toc de campana, la seva progressió va resultar estroncada per un cop per darrere, que el va desequilibrar i li va fer perdre un parell de places que ja no podria recuperar en el tram final. En la recta d’arribada, els sis primers es van situar pràcticament en paral·lel i van formar un autèntic mur que Mechaal ja no va poder superar. Tot i la vuitena posició, el migfondista palamosí (3:37.97) va quedar a només 28 centèsimes del vencedor, el noruec Jakob Ingebrigtsen, que va presentar les seves credencials amb vista a la final.

PROTAGONISTES

Estic contenta perquè m’he sentit competitiva, però tinc una sensació agredolça perquè no he arribat buida
Esther Guerrero
Al toc de campana, m’han tocat i he perdut un parell de places que després en la recta final és difícil recuperar
Adel Mechaal

Orlando Ortega, bronze després de dues reclamacions

Després de dues reclamacions, el jurat d’apel·lació va decidir finalment atorgar una medalla de bronze a l’hispanocubà Orlando Ortega, que va ser obstaculitzat per Omar McLeod en la final de 110 m tanques disputada en la jornada de dimecres. La primera reclamació de la federació espanyola, que no es va resoldre fins a la matinada passada, havia estat denegada. Els dirigents espanyols van manifestar la seva disconformitat i van presentar una segona reclamació, i finalment es va concloure atorgar dues medalles de bronze, al francès Martinot-Lagarde, i a Ortega. De fet, el jurat d’apel·lació ja havia resolt de la mateixa manera un conflicte en el martell. Així, es va concedir una segona medalla de bronze al polonès Nowicki, quart en el concurs, perquè després d’examinar el vídeo es va comprovar que l’hongarès Halasz, tercer amb 78,18, havia fet el llançament nul.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)