Waterpolo

La millor lliga del món

Waterpolo. El Terrassa i el Mataró, amb fitxatges de luxe, aspiren a frenar el domini del Sabadell, que ha guanyat els últims nou títols

La lliga femenina de waterpolo comença avui amb un Terrassa-Sabadell (14 h) que pot marcar el futur del campionat. Mai un derbi havia aixecat tanta expectació i és lògic. El Terrassa, que no ha jugat mai cap final, ha sacsejat el mercat i la competició amb el fitxatge de quatre internacionals que han estat campiones d’Europa precisament amb el seu màxim rival: Paula Leitón, Bea Ortiz, Olga Domènech i Pili Peña. El Sabadell ha perdut més de la meitat de l’equip que va aixecar a Can Llong la seva cinquena Eurolliga, incloses les nord-americanes Steffens i Neushul, que estaran concentrades amb els EUA preparant els Jocs de Tòquio, i la seva capitana, Domènech.

El tècnic del Terrassa, Xavi Pérez, disposa d’un equip amb una boia diferencial (Leitón), una de les millors llançadores europees (Ortiz) i l’experiència contrastada de Domènech i Peña. El Sabadell, a més, ve de perdre la supercopa contra el Mataró i l’entrenador, David Palma, haurà d’encaixar un nombrós grup de noves jugadores, totes internacionals i amb talent. Amb l’arribada de les canadenques Monika Eggens i Gurpeet Sohi, la russa Tankeeva, la italiana Barzon i les joves Ruth Ariño i Sílvia Morell, el Sabadell és un equip encara per fer.

Però ni el Sabadell, actual campió d’Europa i dominador absolut de la lliga, ni el Terrassa són els únics favorits per acabar aixecant el títol. El Mataró ja va deixar clares quines són les seves intencions amb la victòria en la supercopa contra el Sabadell. L’arribada d’Anni Espar, una altra de les campiones d’Europa amb el Sabadell, tindrà un impacte directe en el joc de l’equip, sobretot l’ofensiu. Dues internacionals més, Anna Gual i Irene González, també reforçaran les maresmenques, que han pogut mantenir a més la boia nord-americana Brigitta Games.

Més enllà dels tres grans candidats al títol, també s’ha de comptar amb el subcampió les dues últimes temporades, el Sant Andreu, un equip que ha perdut jugadores però que en treu cada temporada del seu planter, i el Mediterrani de Roser Tarragó, l’MVP de l’últim campionat del món, i Clara Espar.

LA XIFRA

9
lligues.
Són les que ha guanyat de manera consecutiva el CN Sabadell des del 2011
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)