Atletisme

Barshim fa embogir Doha amb el títol mundial d’alçada (2,37 m)

Atletisme. La nord-americana Dalilah Muhammad supera el rècord del món de 400 m tanques (52.16)

L’estadi Khalifa de Doha, ple de gent en aquesta jornada, embogeix amb el títol mundial de Mutaz Essa Barshim en l’alçada. El qatarià no havia fet una bona temporada perquè s’estava recuperant d’una lesió, però revalida davant el seu públic la medalla d’or del campionat del món amb un salt de 2,37 m, la millor marca mundial de l’any. Mutaz Essa Barshim salta totes les alçades al primer intent menys els 2,33 que ho ha fet a la tercera. Després de superar el 2,37 i que els seus rivals fessin nuls, ja no ha continuat saltants i ha celebrat el títol amb un estadi ple. Al seu darrera els russos Mikhail Akimenko i Ilya Ivanyuk superen els 2,35 m, marca personals per tots dos, i guanyen la medalla de plata i la de bronze respectivament.

Dalilah Muhammad bat el rècord mundial de 400 m tanques en una gran final amb un registre de 52.16 i guanya per primera vegada el títol mundial. La nord-americana, actual campiona olímpica i dues vegades subcampiona del món, supera la seva pròpia millor marca mundial que havia fet el mes de juliol amb 52.20. La medalla de plata és per la seva compatriota Sydney Mclaughlin que fa la segona millor marca de sempre amb 52.23, a només tres centèsimes de l’anterior rècord mundial.

Els 3.000 m obstacles es decideixen a l’esprint i en la foto-finish. El kenyà Conseslus Kipruto revalida el seu títol mundial amb la millor marca mundial de l’any de 8:01.35 i supera per una sola centèsima l’etíop de 18 anys Lamecha Girma que amb 8:01.36 fa el rècord del seu país.

La cubana Yaimé Pérez, que havia sigut quarta en els dos últims mundials, guanya la medalla d’or en el disc en una gran lluita amb la seva compatriota Denia Caballero. Les dues s’intercanvien varis cops en el primer lloc i Yaimé Pérez s’emporta el títol amb un tir de 69,17 per 68,44 de Denia Caballero.

Steven Gardiner, de Bahamas, millora la segona plaça del darrer mundial i guanya el títol de 400 m amb un gran registre de 43.48, marca personal i el sisè millor registre de tots els temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)