Atletisme

Hassan rubrica en els 1.500 m el doblet a Doha

Atletisme. Rojas (triple), Kovacs (pes), Obiri (5.000 m) i els relleus de 4x100 m femenins de Jamaica i el masculí dels Estats Units, els altres campions de la jornada

L’holandesa Sifan Hassan ha rubricat amb el títol de 1.500 m el seu doblet en el mundial de Doha amb un espectacular registre de 3:51.95, que suposa un nou rècord del campionat. Hassan s’ha saltat el guió i ha pres la iniciativa des del primer moment. Ha imposat un ritme de vertigen (1:03.35 els 400 m i 2:05.95 en 800 m) i ha convertit la prova en una cursa contra el rellotge. Hassan ha arrossegat a la resta de participants a les seves millors marques personals i amb nou atletes per sota dels 4 minuts ha coronat la final més ràpida de la història.

L’exhibició de Hassan ha coincidit en uns minuts de màxima ebullició a l’estadi Khalifa de Doha, amb el desenllaç del concurs de pes. Les marques de la qualificació ja havien estat de molt nivell, però els registres de la final han superat les expectatives. El defensor del títol, el neozelandès Tomas Walsh, ha deixat la seva targeta de presentació només començar i amb un intent de 22,90 m ha esmicolat el rècord de la competició (22,23 m). El colós oceànic ha fet nul en la resta de llançaments, mentre que els nord-americans Joe Kovacs i Ryan Crouser han acreditat els seus millors registres en l’últim intent i li han acabat arrabassant la glòria, amb marques de 22,91 m i 22,90 m, respectivament. El concurs de triple també ha tingut molta qualitat, tot i que la saltadora veneçolana del Barça Yulimar Rojas l’ha deixat sentenciat després d’un segon vol en 15,37 m. La deixeble d’Ivan Pedroso ha evidenciat que té el rècord del món (15,50 m) a les seves cames i ha segellat la seva segona corona mundial consecutiva. També ha revalidat el títol la kenyana Hellen Obiri, que en els 5.000 m ha acreditat un altre rècord del campionat (14:26.72). L’han acompanyat en el podi la seva compatriota Margaret Kipkemboi (14:26.72) i l’alemanya Konstanze Klosterhalfen (14:28.43).

La penúltima jornada del mundial s’ha tancat amb els títols de 4x100 m que s’han repartit l’equip de Jamaica en la final femenina (41.44) i el dels Estats Units en la masculina (37.10). Sense el quartet jamaicà en la final, l’equip dels Estats Units, format per Christian Coleman, Justin Gatlin, Michael Rodgers i Noah Lyles ha rebaixat la plusmarca del seu país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)