Waterpolo

L’Atlètic Barceloneta aposta fort en la Champions

Waterpolo. L’equip mariner vol tornar a jugar una final europea i el Terrassa s’estrena en la lligueta de la màxima competició continental

El waterpolo català tornarà a tenir dos representants en la lligueta de la Champions. El curs 2017/18 hi van competir l’Atlètic Barceloneta i el CN Sabadell, i aquesta temporada hi repetirà el club mariner, un dels referents de la competició, i el CN Terrassa, que afrontarà l’experiència per primera vegada. Lògicament, els objectius dels dos equips catalans són ben diferents. Campió el 2014 i semifinalista en les dues últimes edicions, l’Atlètic Barceloneta no amaga que vol tornar a lluitar pel màxim ceptre continental. El club terrassenc ha assolit una fita històrica, però no es posa sostre i pas a pas vol continuar el procés de creixement.

Des de l’entitat que presideix Julián García no han escatimat esforços per reforçar la plantilla, amb les incorporacions del serbi Milan Aleksic (Szolnoki), l’italià Michael Bodegas (Pro Recco) i l’andalús Miguel de Toro (Mediterrani). “Estic molt content. L’equip s’ha reforçat molt bé, amb jugadors amb experiència i que ens ajudaran a créixer com a conjunt. Disposem d’una plantilla amb catorze jugadors que ens donaran una mica més de marge per poder afrontar tots els partits amb garanties. El més important és arribar bé a la final a vuit i poder somiar a jugar una altra final europea”, sentencia el tècnic, Chus Martín.

Calendari exigent

El calendari del Barceloneta farà pujada només de començar perquè ha d’afrontar quatre desplaçaments –Spandau Berlín, Jug Dubrovnik, Sintez Kazan i Jadran Carine– en les cinc primeres jornades del campionat. El debut a casa serà el 29 d’octubre contra el Szolnoki. Respecte al debut d’avui contra l’Spandau (19 h), Martín comenta: “Sempre és difícil jugar a la seva piscina, però és un rival del qual tenim poques referències aquesta temporada, més enllà que van jugar la final de la supercopa alemanya contra el Hannover, i van guanyar als penals.” A més de l’Atlètic Barceloneta, els altres grans favorits del grup són l’Olympiacòs, campió el 2018 i finalista aquest any, el Jug i el Szolnoki.

Debut contra el Tbilissi

L’històric debut del CN Terrassa a la lligueta de la Champions serà demà (20.30 h) a casa contra el Dinamo Tbilissi. Atesa la condició de novells, el tècnic Dídac Cobacho no vol pressionar el seu equip: “Ara mateix el que ens toca és viure l’experiència. Competirem amb la intenció de fer-nos grans, sense cap objectiu concret. Cada punt que aconseguim ha de ser com una festa.” Els grans referents d’aquest grup són el Ferencváros de Budapest, el defensor del títol, i el totpoderós Pro Recco, que exercirà d’amfitrió en la final a vuit (4, 5 i 6 de juny) i, per tant, ja té la plaça assegurada.

PROTAGONISTES

El club ha apostat molt fort, ens hem reforçat molt bé i somiem a tornar a una final europea
Chus Martín
entrenador del Barceloneta
Grup A
Zodiac Atlètic Barceloneta (Catalunya)
Olympiacòs Pireu (Grècia)
Jadran Herceg Novi (Montenegro)
Szolnoki Dozsa (Hongria)
Jadran Split* (Croàcia)
Spandau 04 (Alemanya)
Jug Dubrovnik (Croàcia)
Sintez Kazan* (Rússia)
Grup B
Ferencváros Budapest (Hongria)
Mladost Zagreb (Croàcia)
Pro Recco (Itàlia)
CN Terrassa* (Catalunya)
OSC Budapest* (Hongria)
Waspo 98 Hannover (Alemanya)
CN Marsella (França)
Dinamo Tbilissi (Geòrgia) *(equips provinents de la fase prèvia)
Hem de viure l’experiència i fer-nos grans. Cada punt que aconseguim ha de ser com una festa
Dídac Cobacho
entrenador del cn terrassa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)