Atletisme

Kosgei esmicola el rècord de Radcliffe en marató

Atletisme. La kenyana trenca la barrera de les 2h15 (2h14:04) a Chicago i rebaixa en 1:21 l’antic registre mundial de la britànica, vigent des del 2003

Definitivament ha estat el cap de setmana de la marató. El kenyà Eliud Kipchoge va traspassar dissabte la frontera de les 2 hores (1h59:41) en el xou mediàtic i comercial al Prater de Viena, que no és homologable a instàncies de la IAAF, i ahir la seva compatriota Brigid Kosgei va trencar el mur de les 2h15 (2h14:04) en categoria femenina a Chicago, aquest sí de manera oficial. El registre de la fondista kenyana de 25 anys rebaixa en 1:21 la plusmarca mundial de la britànica Paula Radcliffe (2h15:25), aconseguit a Londres el 13 d’abril del 2003.

Kosgei, vencedora en aquesta mateixa marató el curs passat amb 2h18:35, va fer valer el seu coneixement del recorregut. La kenyana arribava a la cita en un bon estat de forma, com acreditaven les seves victòries en la marató de Londres, amb la setena marca de tots els temps (2h18:20), i més recentment, a principis de setembre, en la South Shields Great North Run (1h04:28). Des del primer moment va deixar clares les seves intencions, i des del quilòmetre 5 (15:28) tots els parcials van ser per sota del registre de Radcliffe. El pas per la mitja marató va ser d’1h06:59, amb 1:03 de marge respecte de l’antiga plusmarca. Kosgei no va defallir en cap moment, va mantenir el ritme i a punt va estar de trencar també la barrera de les 2h14. “Estic contenta, em sento bé. Ja vaig córrer aquí l’any passat i sabia que era una bona cursa. Hi havia una mica de vent, però ha anat bé. La gent m’ha estat animant durant tot el circuit, cosa que encara m’ha donat més energia”, van ser les seves primeres paraules després de la gesta. Una de les primeres a felicitar-la va ser la mateixa Radcliffe, que es trobava en la zona d’arribada. “Sabíem que arribaria el moment en què se superaria el rècord. Quan he vist el temps de pas de la mitja marató, he vist que realment tenia possibilitats de rebaixar-lo”, va comentar.

A més de 6 minuts de Kosgei, van completar les places d’honor les etíops Ababel Yeshaneh (2h20:51) i Gelete Burka (2h20:55).

A diferència de la prova femenina, la masculina pràcticament es va resoldre a l’esprint, i només tres segons van separar el vencedor, el kenyà Lawrence Cherono (2h05:45), dels etíops Dejene Debela (2h05:46) i Asefa Mengstu (2h05:48). El britànic Mo Farah, que defensava la victòria del 2018, es va haver de conformar amb el vuitè lloc (2h09:58).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)