Ciclisme

El Tour 2020 no tindrà cap contrarellotge plana

Ciclisme. La sortida serà a Niça el 27 de juny, una setmana abans del que és habitual, tindrà quatre arribades en alt i la cronoescalada el dia abans de l’arribada a París el 19 de juliol

La 107a edició del Tour de França que es disputarà del 27 de juny al 19 de juliol del 2020 es va presentar ahir amb la gran novetat que per primera vegada en els temps moderns no tindrà cap contrarellotge individual plana. La lluita contra el cronòmetre quedarà reduïda a una cronoescalada de 36 km amb arribada al port de La Planche des Belles Filles. Seran uns primers 30 km amb petits desnivells i una darrera pujada molt dura el dia abans de l’arribada a París.

En aquesta edició del Tour els corredors hauran de fer 3.470 km, en 21 etapes, totes dins del territori francès. La sortida serà a Niça el 27 de juny, una setmana abans del que és habitual per no coincidir amb els Jocs Olímpics de Tòquio, i des de la primera setmana ja hi haurà etapes de mitja muntanya per començar a veure diferències en la general.

La prova tindrà 29 ports de muntanya puntuables i quatre arribades en alt, totes als Alps. Les dues etapes dels Pirineus seran dures però no acabaran en un port. Algunes de les ascensions mítiques del Tour no seran presents en aquesta edició, però hi haurà ports nous. L’organització no ha buscat grans etapes de muntanya sinó finals explosius i etapes trampa per sorprendre els corredors.

L’etapa més llarga serà la dotzena, el 9 de juliol, i tindrà 218 km. Serà l’etapa més llarga que tindrà menys quilòmetres en tota la història. La més curta seran els 36 quilòmetres de la cronoescalada del 18 de juliol, mentre que la resta seran d’entre 140 i 198 km.

El recorregut del Tour 2020 sembla que no serà favorable als corredors que es mouen molt bé en les contrarellotge, com ara l’holandès Tom Doumolin, guanyador del Giro l’any 2017 i segon en el Tour del 2018, o l’eslovè Primoz Roglic, guanyador de la Vuelta 2019. El britànic Chris Froome, que té quatre victòries del Tour en el seu palmarès, i el colombià Egan Bernal, guanyador de la cursa francesa aquest any, estarien entre els corredors més afavorits. Els escaladors francesos com Thibaut Pinot –tercer el 2014– o Romain Bardet –segon el 2016 i tercer el 2017– també tindrien la possibilitat de guanyar la cursa de casa. Des de l’any 1985 cap ciclista francès ha guanyat el Tour.

El britànic Chris Froome va manifestar després de la presentació: “És el recorregut més difícil que he vist en els darrers anys.” Mentre que el francès Thibau Pinot va afirmar: “És un recorregut bonic, ja tinc ganes de ser allà. Passarem a prop del meu poble, serà especial.” El seu compatriota Julian Alaphilippe, que va anar molts dies amb el mallot groc en l’última edició, va explicar:   “És un recorregut maco. Hem de tenir temps per estudiar etapa per etapa. Tinc ambicions però no estan definides.” El guanyador de la darrera edició, el colombià Egan Bernal, va comentar en la presentació: “El que farà que el Tour 2020 sigui tan únic serà el pendent de les pujades.”

CHRIS FROOME

“Aquest és el recorregut del Tour més difícil que he vist en els darrers anys”

COMENÇA AL JUNY

L’inici de la prova s’avança una setmana per no coincidir amb els Jocs Olímpics

EGAN BERNAL

“El que farà que el Tour 2020 sigui tan únic serà el pendent de les pujades”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)