El Barça acaba amb la imbatibilitat del PSG (36-32)

Handbol. L’equip blaugrana imposa el seu ritme de joc i accedeix al lideratge de la lliga de campions en espera del partit de demà entre l’Aalborg i el Flensburg (16:50 h)

El Barça ha acabat amb la imbatibilitat del París Saint-Germain (36-32) i ha assaltat el lideratge de grup a l’espera del partit que han de jugar demà l’Aalborg i el Flensburg (16:50 h). El conjunt blaugrana ha sabut imposar la seva velocitat en el ritme de joc i ha acabat derruint la defensa d’un conjunt parisenc que arribava al Palau Blaugrana amb baixes importants.

La primera meitat ha estat un intercanvi de cops durant pràcticament 20 minuts. Inicialment, el PSG ha apostat per una defensa 5-1 amb Kounkoud com a jugador més avançat i ha trobat forat en l’extrem dret de la rereguarda catalana, on el veterà Sigurdsson ha anotat quatre gols en 10 minuts. El ritme era frenètic, sense respir, i Xavi Pascual ha començat a fer rotacions abans del que és habitual. Remili ha aprofitat l’exclusió de Sorhaindo (19’) per marcar a porteria buida i obrir una petita escletxa de dos gols (10-12). La reacció blaugrana ha estat immediata. L’aparició d’Aleix Gómez ha resultat providencial i el Barça ha capgirat la situació amb un parcial de 4-0 en 5 minuts (14-12). Amb les baixes en la primera línia, Raúl González ha hagut de situar Remili, o fins i tot Abalo, com a central, però el Barça ha arribat molt més fresc i clarivident en el tram final. El PSG ha atacat amb set jugadors, però l’equip blaugrana s’ha fet fort en defensa i Petrus ha pogut marcar a porteria buida. Un altre gol de Mem a l’últim instant ha tancat el primer acte amb un parcial favorable als blaugrana per 19-15.

La posada en escena després de la represa ha estat blaugrana. Gonzalo Pérez de Vargas ha abaixat la persiana i ha impulsat els seus companys al contraatac. Una canonada de Pálmarsson per tot l’escaire i dos contracops rubricats per Mem i Tomàs donaven al Barça un màxim avantatge de 6 gols (24-18). El PSG no trobava solucions en atac i Raúl González ha apostat novament per atacar amb set jugadors. Inicialment, no ha donat resultat perquè Aleix Gómez, en estat de gràcia –ha acabat el partit amb 8 gols–, obria l’escletxa fins als 8 gols (30-22). El PSG, però, ha persistit en aquesta idea fins al final i, tot i no poder evitar la derrota, ha reduït al desavantatge fins el 36-32.