Assalt al lideratge

El Barça posa fi a la imbatibilitat del PSG i accedeix al primer lloc de grup de la lliga de campions en espera dels partits d’avui

L’equip blaugrana desballesta la resistència parisenca amb la defensa i un ritme de joc vertiginós

barça 36 psg 32

BARÇA:Gonzalo; Tomás (1), Mem (6), Fàbregas (2), Cindric (2), Pálmarsson (4), Ariño (5) –set inicial–; Petrus (1), A. Pascual, Entrerríos (4), Sorhaindo, Andersson (1), Aleix (8,3 p.) N’Guessan (2) i Möller (p.s.).PARÍS SAINT-GERMAIN:Gérard; Kounkoud (4), Remilí (4,1 p.), L. Karabatic (8), N. Karabatic (1), Nzani (1), Sigurdsson (4) –set inicial–; Corrales (p.s.), Abalo (3), Syprzak (5), Viran (1) i Nahí (1).PARCIALS:3-3, 6-6, 8-8, 10-12, 14-12, 19-15; 21-18, 25-19, 28-22, 30-24, 33-28 i 36-32.ÀRBITRES:Nikolov i Nachevski. Exclusions: Sorhaindo (19’ i 39’), per part del Barça; i Sigurdsson (12’), Kounkoud (21’) i Viran (38’), per part del PSG.PÚBLIC:4.315 espectadors, la millor entrada de la temporada.

El Barça va sortir victoriós d’un duel entre dos dels grans candidats al títol de la lliga de campions. L’equip blaugrana va posar fi a la imbatibilitat del París Saint-Germain aquest curs –12 victòries en 12 partits en totes les competicions– i li ha arrabassat momentàniament el lideratge de grup en espera del que facin avui l’Aalborg i el Flensburg (16.50 h), els altres dos equips que figuren en la part alta de la classificació. El Barça va enderrocar la resistència i la defensa del conjunt parisenc, que amb baixes de consideració no va poder mantenir el ritme frenètic imposat pels de Xavi Pascual, impulsats pel Palau Blaugrana de les grans ocasions.

Abans del partit, es van fer sentir les ovacions a Viran, Karabatic i companyia, però el xiulet inicial va ser el tret de sortida a un intercanvi de cops de pràcticament 20 minuts. D’entrada, el PSG va apostar per una defensa de 5-1 amb Kounkoud com a jugador més avançat i va trobar forat en l’extrem dret de la rereguarda catalana, on el veterà Sigurdsson va anotar quatre gols en 10 minuts. El ritme era trepidant, sense respir, i Pascual va començar a fer rotacions abans del que és habitual. Remili va aprofitar l’exclusió de Sorhaindo (19’) per marcar a porteria buida i obrir una petita escletxa de dos gols (10-12). La reacció blaugrana va ser immediata. L’aparició d’Aleix Gómez va resultar providencial i el Barça va capgirar la situació amb un parcial de 4-0 en 5 minuts (14-12). Amb les baixes en la primera línia, Raúl González va haver de situar Remili, o fins i tot Abalo, com a centrals, i va patir en els atacs estàtics. El Barça va arribar molt més fresc i clarivident en el tram final. El PSG va atacar amb set jugadors, però l’equip blaugrana es va fer fort en defensa i Petrus va poder marcar a porteria buida. Un altre gol de Mem en l’últim instant va tancar el primer acte amb un parcial favorable de 19-15.

La posada en escena després de la represa també va ser blaugrana. Gonzalo Pérez de Vargas va abaixar la persiana –amb 13 aturades va guanyar clarament la partida a Gerard i Corrales– i va impulsat els seus companys al contraatac. Una canonada de Pálmarsson per tot l’escaire i dos contracops rubricats per Mem i Tomàs van donar al Barça un màxim avantatge de 6 gols (24-18). El PSG no trobava solucions en atac i González apostava novament per atacar amb set jugadors. En un primer moment no va donar resultat perquè Aleix Gómez, en estat de gràcia –va acabar el partit amb 8 dianes–, va ampliar l’escletxa fins als 8 gols (30-22). El PSG, però, va persistir en aquesta idea fins al final i, tot i no poder evitar la derrota, va reduir el desavantatge fins al 36-32.

PROTAGONISTES

Hem trobat els espais que buscàvem en atac, però hem guanyat el partit en defensa