Waterpolo

Can Llong, nova cita europea

Waterpolo. L’Astralpool CN Sabadell podrà jugar a la seva piscina per intentar assolir la quarta supercopa continental contra l’Orizzonte Catània, el dimarts 26 de novembre (19.30 h)

L’Astralpool CN Sabadell disposarà del suport de la seva afició per intentar engrossir les seves vitrines europees. La LEN va confirmar ahir que la piscina de Can Llong serà el dimarts 26 de novembre (19.30 h) l’escenari de la supercopa d’Europa entre el conjunt sabadellenc i l’Ekipe Orizzonte de Catània, campió de la copa LEN. Can Llong ja va ser el marc ara fa mig any, el 20 d’abril, de l’última gran gesta europea del club sabadellenc, que va conquerir la cinquena Eurolliga després d’una gran remuntada contra l’Olympiacòs (13-11). En tot cas, la capital vallesana exercirà per primer cop d’amfitriona en una supercopa que el el CN Sabadell ja ha guanyat tres vegades (2013, 2014 i 2016), l’última en una final catalana contra el CN Mataró (10-9) disputada a la piscina Sant Jordi de Barcelona.

L’Orizzonte Catània és el club més llorejat de l’Eurolliga, amb 8 títols, però la supercopa només l’ha guanyada una vegada, en l’edició del 2008. Es dona la circumstància que el CN Sabadell i l’Orizzonte ja es van enfrontar en els quarts de final de l’última Eurolliga, en què les vallesanes van eliminar les seves rivals després de vèncer a domicili (9-12) i empatar a casa (11-11). L’equip de David Palma acabaria guanyant l’Eurolliga i el de Martina Miceli, la copa LEN després de vèncer l’UVSE Budapest (10-9) en la final. El conjunt sicilià ha perdut potencial amb les baixes de les holandeses Sabrina van der Sloot i Ilse Kollhaas, i la italiana Roberta Bianconi, tot i que s’ha reforçat amb la també transalpina Giulia Emmolo, i les canadenques Hayley McKelvey i Joelle Bekhazi. En aquest sentit, per a la supercopa europea Palma ja podrà disposar de les canadenques Monika Eggens i Gurpreet Sohi, que tindran un primer contacte amb les seves companyes abans de l’inici de l’Eurolliga.

Pel que fa a la lliga, el CN Sabadell va golejar dissabte el Sant Andreu (19-6) i després de tres jornades comanda el campionat empatat a 9 punts amb el CN Mataró.

El Sant Andreu, el Mataró i el Medi, a punt per a l’Eurolliga

L’Astralpool CN Sabadell, com l’Ekipe Orizzonte de Catània, l’Olympiacòs i el Vouliagmeni grecs, estan exempts de la fase classificatòria de l’Eurolliga, que es disputarà entre el 31 d’octubre i el 3 de novembre amb tres clubs catalans en competició. El CN Sant Andreu es traslladarà a Budapest, on s’enfrontarà amb l’UVSE local, el Lilla francès i el ZVL 1886 holandès. El CN Mataró jugarà a Utrecht, on, a més dels amfitrions, jugarà contra el Ferencvàros hongarès i l’Uralochka rus. I finalment, el CE Mediterrani, que no disputava les competicions europees des del curs 2010/11, viatjarà a Berlín per enfrontar-se a l’Spandau 04 de la capital alemanya, el Plebiscito Pàdua, el Zuglo hongarès i l’Olympia eslovac. Encara hi ha un quart grup que té Roma com a seu. Els tres primers classificats de cadascun d’aquests grups accediran a la fase preliminar de l’Eurolliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)