Ciclisme

La Volta arrencarà a Calella per novena vegada

Ciclisme. Amb l’edició número 100, que començarà el 23 de març, es tancarà una etapa de vinculació entre la cursa catalana i la població maresmenca

La Volta a Catalunya arrencarà el 23 de març a Calella per novena temporada consecutiva. L’organització de la cursa i l’Ajuntament de Calella han renovat per un any més el conveni que finalitzava el 2019 perquè la Volta del centenari d’edicions, la del 2020, també tingui com un dels escenaris protagonistes el municipi maresmenc. D’aquesta manera, Calella tanca un cicle, ja que el 2021 deixarà pas a una altra població.

La història de Calella amb la Volta Ciclista a Catalunya es remunta als anys 1963 i 1964, quan va ser el marc de dues arribades de manera consecutiva, amb triomfs del francès Jean Gaczyck (1963) i del català José Pérez Francés (1964). La Volta ja no va tornar a Calella fins al 2012, però ho va fer amb un paper referencial, ja que, a més de ser la sortida i l’arribada de la primera etapa, es convertia també en l’escenari de la presentació tradicional d’equips abans de l’inici de la competició.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha valorat aquesta relació amb la Volta: “Calella ha esdevingut aquests darrers anys una ciutat referent de l’esport i ens complau especialment ser coprotagonistes d’aquest centenari tan important.” Al seu torn, Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, hi ha afegit: “La vinculació recent entre Calella i la Volta ha estat una història d’èxit i, per tant, mereixia tancar aquest cicle amb una edició tan especial com la número 100. La Volta ha crescut gràcies a Calella, i Calella s’ha projectat al món gràcies a la Volta.”

D’altra banda, l’edició número cent de la Volta, que es disputarà del 23 al 29 de març, ja té confirmades de manera oficial les arribades a Mataró, Port Ainé i Vallter 2000, la sortida d’una etapa a Ripoll i la presència de Banyoles.

1a etapa
Calella-Calella 23 de març
Arribades confirmades
??-Mataró
??-Vallter 2000
??-Port Ainé
Sortides confirmades
Ripoll-??
Presència confirmada
Banyoles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)