Waterpolo

Una potència aquàtica

Waterpolo. El Sabadell, el Sant Andreu, el Mataró i el Mediterrani seran avui en el bombo entre els setze clubs de la fase preliminar de l’Eurolliga

Aquest migdia a Nyon es procedirà al sorteig de la fase preliminar de l’Eurolliga amb quatre clubs catalans en el bombo, una fita sense precedents en l’historial de la competició. L’Astralpool CN Sabadell, exempt de la fase anterior com a vigent campió, és un dels grans referents amb cinc títols al seu palmarès. El CN Sant Andreu i el CN Mataró ja són també habituals en aquesta fase i aquest cop s’hi ha afegit el CE Mediterrani, que no jugava en competicions continentals des del curs 2010/11. Al club de Sants, quart classificat en l’última lliga espanyola, no li corresponia plaça europea, però ho va sol·licitar explícitament a la LEN i l’organisme li va obrir les portes. L’aposta de la directiva del Mediterrani ha tingut la seva corresponent resposta del cos tècnic i les jugadores, que es van guanyar la plaça per a la fase preliminar de manera brillant, amb un segon lloc en el grup de Berlín.

Una quarta part

Una quarta part dels setze equips que seran avui en el bombo són catalans, i la resta provenen de les altres potències europees en waterpolo: tres d’Hongria (l’UVSE Budapest, el Dunaujvaros i el Zuglo), tres d’Itàlia (l’Ekipe Orizzonte de Catània, el Plebiscito de Pàdua i els SIS de Roma), dos de Grècia (l’Olympiacòs i el Vouliagmeni), dos de Rússia (l’Uralochka i el Kinef Kirishi) i dos més d’Holanda (l’Utrecht i el Tetteroo). Els únics condicionants a l’hora de fer el sorteig són que es mantindran les quatre vies diferents d’accés –els quatre clubs que l’any passat van jugar la final a quatre, els primers, els segons i els tercers classificats– i que no hagin coincidit en la fase anterior. D’aquesta manera és més que probable que dos clubs catalans coincideixen en algun grup en aquesta segona fase europea.

Pel que fa a les seus, tampoc seria d’estranyar que un dels quatre grups es disputés a Can Llong (Sabadell), que el 26 de novembre ja serà l’escenari de la supercopa europea entre el conjunt vallesà i l’Ekipe Orizzonte. Aquesta fase es disputarà del 29 de novembre a l’1 de desembre, i els dos primers de cada grup accediran als quarts de final.

LA XIFRA

CAPS DE SÈRIE
CN Sabadell (Catalunya)
Olympiacòs (Grècia)
Ekipe Orizzonte Catània (Itàlia)
Vouliagmeni (Grècia)
SEGONS
Kinef Kirishi (Rússia)
CN Sant Andreu (Catalunya)
CE Mediterrani (Catalunya)
UZSC Utrecht (Holanda)
PRIMERS
Dunaujvaros (Hongria)
UVSE Budapest (Hongria)
Plebiscito Pàdua (Itàlia)
Dynamo Uralochka (Rússia)
TERCERS
SIS Roma (Itàlia)
ZVL Tetteroo (Holanda)
BVSZ Zuglo (Hongria)
CN Mataró (Catalunya)
4
clubs catalans
competiran en aquesta fase de l’Eurolliga. També n’hi ha 3 d’Hongria i d’Itàlia, i 2 de Grècia, Rússia i Holanda.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)