El Quadis CN Mataró es queda a les portes de les semifinals de l’Eurocup

Waterpolo. L’equip maresmenc completa un gran partit, però el triomf contra l’Oradea (10-8) és insuficient per remuntar el resultat de l’anada (12-9)

El Quadis CN Mataró s’ha quedat per quarta vegada a les portes de les semifinals de l’Eurocup. El conjunt mataroní ha completat un gran partit contra l’Oradea i ha tingut l’eliminatòria igualada diverses vegades, però en el tram final li ha faltat un punt de sort i d’encert per rematar la feina i ha acabat guanyant per 10-8, insuficient per neutralitzar els tres gols de l’anada (12-9).

La posada en escena ha estat mataronina. Sòlids en defensa i aprofitant les accions de superioritat, l’equip maresmenc ha colpejat primer amb dos gols de Ramiro Veich i Àlex Codina des de la boia. Vlad Luca Georgescu, una de les estrelles del conjunt romanès, ha emergit per retallar diferències, però el brasiler Grummy Guimaraes, en una acció d’habilitat davant de Gojko Pijetlovic, ha tancat el primer quart amb un parcial favorable de 3-1. En el segon quart, l’Oradea ha reaccionat. Dragomirescu i Popoviciu, en accions d’home de més, ha restablert l’equilibri i a més el Mataró perdia el capità, Àlex Codina, per tres exclusions, l’última per protestar. Lluny d’enfonsar-se, el conjunt de Beto Fernández ha replicat amb les dianes de Barbena, Grummy i Daura que deixaven l’eliminatòria momentàniament igualada al descans llarg (6-3).

Després de la represa, s’ha mantingut l’equilibri i s’arribava a l’últim quart amb tot obert amb un parcial de 2-3 (8-6). En el període definitiu, Yáñez (9-6) i Grummy (10-7) situaven el Mataró més a prop de la gesta. Un contraatac de Czenic donava vida a l’Oradea (10-8). Encara restaven 2:37 de partit, però el Mataró no ha sabut treure profit de les dues últimes jugades de superioritat i s’ha quedat més a prop que mai de trencar el sostre dels quarts de final.

Els altres partits de la tornada de quarts de final es jugaran aquesta tarda. Qui té l’eliminatòria més encarrilada és el Brescia, que en l’anada va vèncer el Miskolc hongarès per 17-10. L’Eger es va imposar l’Estrasburg per 12-8, mentre que el partit més igualat és el que van disputar l’Ortigia i el Vouliagmeni, que es va resoldre amb empat a 9.