Històric triomf europeu

Handbol. El KH-7 Granollers fa un partit impressionant i guanya el Minsk en l’anada de la tercera eliminatòria de la copa Challenge. Tot l’equip està a un gran nivell de joc

GRANOLLERS 34 MINSK 29

KH-7 GRANOLLERS:Wiggins, Ben Chayhab, Gassama (7), Colomer, Vila, Vázquez, Torras (2), Sarandeva (4), Lepère (3, 3p), Guarieiro (5), Vegué (11, 2 p), Prelchi, Romero, Monteiro, Capdevila (2) i Mera (p.s.).BNTU-BELAZ MINSK REG:Hratskevich, Sotnikova, Sukhamirava (1), Vakulich (1), Hutava, Artsiukhovich (5), Shah, Salei (1), Kudriavtceva (6), Kanaval (7), Ivanchykava, Rudkouskaya (5), Snezhka i Yankouskaya (3, 1 p), Burduk (p.s.) i Safonova (p.s.).PARCIAL CADA CINC MINUTS:3-1, 6-4, 9-5, 13-7, 16-9, 20-11 (descans), 23-14, 23-18, 26-20, 29-21, 30-25 i 34-29.ÀRBITRES:A. Stoker i B. Bartlett (Gran Bretanya). Van mostrar targeta vermella directa a la portera del Minsk Safonova i van excloure Ben Chayhab, Guarieiro i Monteiro del Granollers i Hutava (2), Kanaval (2) i Artsiukhovich, del Minsk.

El KH-7 Granollers va tenir una estrena europea impressionant i va guanyar per 34-29 el BNTU-BelAZ Minsk Reg en el partit d’anada de la tercera eliminatòria de la copa Challenge. Les vallesanes afrontaran el partit de tornada a Bielorússia, dissabte vinent, amb cinc gols d’avantatge i la possibilitat de classificar-se per als setzens de final.

L’històric primer gol europeu del KH-7 Granollers el va marcar la brasilera Giulia Guarieiro i va significar l’empat (1-1), ja que el Minsk s’havia avançat. En el minut 3, Ona Vegué va posar per davant les vallesanes amb el 2-1 i, a partir d’aquí, el Granollers sempre va anar per davant en el resultat. Les vallesanes tenien facilitat per marcar i després del 6-5, en el minut 11, van fer un parcial de 5-0 i es van situar amb un 11-5 en el minut 17. El tècnic del Minsk no sabia com aturar el joc del Granollers i va tornar a canviar la portera. En tenia tres a l’equip i les tres van jugar aquests primers minuts. Les jugadores locals no notaven la seva estrena a Europa i van continuar ampliant el resultat (14-7, minut 21). En el minut 25, la veterana portera de 40 anys del Minsk, Alesya Safonova, va veure la targeta vermella directa per sortir de l’àrea i fer falta a una jugadora local. Tot seguit, va arribar un parcial de 4-0 que va portar el Granollers al màxim avantatge de deu gols (19-9) en el minut 28. Aquesta espectacular primera meitat va finalitzar amb un 20-11.

Reacció del Minsk

En la segona part, el conjunt bielorús va reaccionar i va començar a reduir una mica el resultat, tot i que mai no es va apropar prou per fer perillar la victòria local. El Minsk va jugar a ràfegues i després d’un parcial de 0-4 es va situar a cinc gols (23-18) a vint minuts del final. El Granollers era més constant en el seu joc i, tot i que en alguns minuts va estar un xic descentrat, va saber mantenir-se per davant en el resultat. A deu minuts del final, les locals van tornar a tenir vuit gols de marge (29-21), però van tornar a encaixar un parcial de 0-4 contra un Minsk que volia seguir viu de cara al partit de tornada i aconseguir un resultat que li donés possibilitats de remuntar. Els últims minuts, es va estabilitzar la diferència en els cinc gols i es va arribar al final del partit amb un resultat de 34-29.

Tot un equip

El Granollers es va mostrar com un equip sòlid i va treure profit d’una diversitat d’accions. Kaba Gassama va fer un gran treball en el pivot marcant set gols i provocant penals, que la francesa Jessie Lepère va transformar, tres. Ona Vegué va destacar amb una extraordinària actuació des de l’extrem i va acabar el partit amb onze gols, set en el primer temps. Sota els pals van destacar les deu aturades de la jove Nicole Wiggins i la bona actuació de Marta Mera en els minuts que va tenir.