El Barça va fort a Europa

Handbol. L’equip de Xavi Pascual supera amb qualitat i ofici la prova a la pista de l’Aalborg, signa el sisè triomf consecutiu i se situa líder del grup A de la lliga de campions

AALBORG 30 BARÇA 34

AALBORG:Saeveraas, Mollgaard (4), Jensen (6), Smarason (4), Christiansen (3), Juul-Lassen (5), Jakobsen (1) –equip inicial- Ellebaek (2), Antonsen (1), Norlyk, Barthold (4), Marcher, Aggefors (ps).FC BARCELONA:Pérez de Vargas, Ariño, Pálmarsson (2), Petrus, Sorhaindo (2), Dolenec (3), Aleix Gómez (9) –equip inicial- Cindric (7), Andersson (3), Fàbregas, Entrerríos, Tomàs (7), N’Guessan (1), Moller (ps).PARCIALS:2-0, 4-3, 7-5, 9-9, 10-12, 14-15 (descans) 16-18, 19-22, 21-24, 26-29, 30-34 (final).ÀRBITRES:A. Brunner i M. Salah (SUI). Exclusions: Mollgaart i Antonsen per a l’Aalborg, i Tomás, Dolenec, Entrerríos i Sorhaindo per al Barcelona.

El Barça va obtenir ahir a la pista de l’Aalborg el sisè triomf seguit en set jornades i se situa líder del grup A de la lliga de campions. Iguala, així, els 12 punts del París Saint-Germain, que dimecres va guanyar el Flensburg. L’equip de Xavi Pascual va haver de suar contra un conjunt de pes que arribava a la cita amb quatre triomfs i que va plantar cara en tot moment esgrimint un bon catàleg de recursos. De fet, el Barça perdia de tres gols en el primer període (7-4), quan un temps de Pascual va capgirar la dinàmica. En el segon temps, va agafar un avantatge de quatre gols i, si bé els danesos s’hi van acostar a només un amb orgull, l’equip blaugrana, amb el brutal Cindric i Tomàs pletòrics, va saber resistir i sentenciar. Menció especial mereix Aleix Gómez, que va marcar nou gols de penal seguits en deu intents després d’haver estavellat el primer al travesser. També cal subratllar que Tomàs va arribar a la fita de 700 gols en la Champions, que aviat és dit, gràcies a una carrera esplèndida: “Disfruto amb l’equip en els partits i els entrenaments. Xifres així fan que m’adoni que fa molts anys que hi soc.”

Xavi Pascual no va poder disposar de Dika Mem, que arrossega molèsties a l’espatlla esquerra. El Barça se les haurà novament amb l’Aalborg, dissabte vinent al Palau (20 h), i en la jornada posterior rebrà el Flensburg, conjunt al qual va derrotar a domicili en la precedent, per reconfirmar les bones sensacions i apuntalar el lideratge.

Un penal fallat, una pilota regalada i les bones aturades del porter local Saeveraas, el millor del seu equip, van dibuixar un escenari inicial decebedor per al Barça. L’equip més prolífic de la competició, amb 36 gols de mitjana, va trigar sis llargs minuts a marcar el seu primer gol en una acció de ràbia i tècnica d’Andersson quan l’equip estava en inferioritat per l’exclusió per dos minuts de Dolenec. El Barça va anar a remolc fins al temps de Pascual (7-4). Tres gols seguits del pivot de l’Aalborg Jensen van ser un dels detonants per aturar el partit. L’efecte va ser balsàmic i els blaugrana van clavar un parcial de 2-7 que va provocar el temps mort del tècnic local (9-11). Amb el croat Cindric remenant les cireres, l’equip català havia girat la truita, malgrat que el seu màxim avantatge va ser de dos gols i que es va arribar al descans amb un incert 14-15. Les aturades de Saeveraas van mantenir el seu equip dins del partit. Per part del Barça, Aleix Gómez, que havia fallat el primer, va marcar quatre penals seguits. Tomàs, ràpid i llest, va ser letal per l’extrem en el tram final del primer període.

L’Aalborg va donar un cop de puny sobre la taula en el segon temps (16-16), però després es va esbravar momentàniament. I el Barça, amb el gran Cindric dirigint el trànsit i fent gols i amb Tomàs foradant per l’extrem, va agafar per primer cop una distància de tres gols (16-19 en el minut 36) i fins i tot va disposar d’un màxim avantatge de quatre (19-23 i 20-24). L’equip danès, però, va reaccionar acostant-s’hi a només un gol (24-25 i 25-26) amb ràpides transicions. El Barça va mantenir el cap fred i va respondre amb fermesa. Un gol de Dolenec de porteria a porteria després d’un tir al pal local (26-29) va aclarir definitivament el futur del partit.

Era un partit de feina, de barallar-s’hi... No ha estat espectacular, però hem fet un joc seriós
Xavi Pascual
Ha estat una victòria molt important contra un equip que fa moltes coses bé i que ens ha portat al límit
700
gols
va assolir ahir Víctor Tomàs en la Champions, un exemple de qualitat i experiència.
Disfruto amb l’equip en els partits i els entrenaments. Xifres així fan que m’adoni que fa molts anys que hi soc