Viure a tota velocitat

El Barça torna a exhibir el seu poder ofensiu i de contraatac al Palau en un duel en què el campió danès, amb jugadors molt encertats, va resistir els cops del seu rival fins ben entrada la segona part

BARÇA 44 AALBORG 35

BARÇA:Moller, Víctor Tomàs (2), N’Guessan (6), Fàbregas (5), Petrus, Raúl (3), Ariño (1) –equip inicial–, Aleix (9, 6 p), Mem (1), Cindric (1), Dolenec (3), Pálmarsson (6), Sorhaindo (4), Pascual (2), Andersson (1) i Gonzalo..AALBORG:Saeveras, Christiansen (2), Saugstrup, Jensen (6), Antonsen (4), Smarason (3), Mollgaard (2), Barhold (5, 1p) –equip inicial– Juu-Lassen (1p), Ellebaek (1), Jakobsen, Norlyk (3), Marcher (5), Liaba (3) i Aggefors.PARCIALS:4-1, 8-7, 11-10, 14-14, 19-16, 22-17; 24-18, 28-22, 31-26, 35-28, 39-32 i 44-35..ÀRBITRES:Geipel i Helbig. Van excloure Raúl (Barça) i Jakobsen (Aalborg).PÚBLIC:2.139 espectadors.

El Barça va començar la segona volta en la fase de grups de la lliga de campions amb un victòria al Palau contra l’Aalborg danès en un partit en què els dos equips van protagonitzar un constant intercanvi de gols. La qualitat de les figures del Barça i la seva major consistència va permetre doblegar un rival que, malgrat la derrota, no es va deixar intimidar en cap moment. Aleix Gómez, N’Guessan i Pálmarsson van liderar l’ofensiva blaugrana. Mem va reaparèixer però va jugar pocs minuts.

Com era d’esperar el Barça va començar a tota màquina i sota el lideratge ofensiu d’un dels seus jugadors més en forma, N’Guessan (4 de 4 en la primera part) es va escapar 5-1 després d’un contraatac de Fàbregas, també imparable sempre que va rebre la pilota als sis metres. Els danesos, amb tot, van entomar el cop i van saber reaccionar allargant els atacs i aprofitant els problemes de replegament després de gol que van començar a tenir els jugadors blaugrana. El central Smarason, l’extrem Barthold i el pivot Antonsen van saber trobar llançaments senzills contra Moller, venut en la major part de les jugades. Marcher, des de l’extrem dret, va fet l’11-11 i va obligat Pascual a demanar temps mort veient que l’equip no sabia com trencar el partit.

La segona unitat

L’entrada de Cindric i Pálmarsson va donar un altre aire a l’equip, que va saber combinar els contraatacs amb bones jugades en joc posicional gràcies a les passades del central croat. En els últims segons Moller va fer una gran aturada que va propiciar un atac ràpid que Pálmarsson va completar de manera brillant i va situar la màxima diferència en el marcador (22-17).

En la segona part es va mantenir el ritme trepidant dels dos equips. Els danesos, tot i l’allau de gols del Barça, es van negar a rendir-se i de la mà de Jensen, un pivot que semblava invisible fins que rebia la pilota, van mantenir la incertesa en el desenllaç del duel (32-27). L’aparició de Pálmarsson un altre cop a la pista va fer saltar definitivament pels aires la defensa danesa. Dues accions individuals de l’islandès i una assistència màgica a Fàbregas van disparar la diferència als nou gols (38-29) en un moment en què Moller també va poder fer alguna bona aturada. Dolenec, amb un gran fly i Sorhaindo, amb una gran vaselina, van fer aixecar els seguidors, que en els minuts finals, amb el partit ja decidit, van gaudir de valent amb les accions individuals dels seus jugadors.

Avui, el PSG, el principal rival del Barça pel primer lloc de grup, rep el Flensburg alemany, que necessita punts urgentment.