Tennis

La nova generació empeny

Tennis. El debutant Stefanos Tsitsipas (21 anys) supera Federer per 6-3 i 6-4 en les semifinals de la copa Masters i jugarà la final contra l’austríac Thiem, botxí de Zverev

Stefanos Tsitsipas (21 anys) i Dominic Thiem (26) jugaran avui la final de la copa Masters, que s’està disputant a l’O2 Arena de Londres, després de superar a semifinals Roger Federer i Alexander Zverev, respectivament. Tsitsipas va desfer-se ahir del darrer il·lustre veterà que quedava al quadre per 6-3 i 6-4, i confirma que les noves generacions han arribat a l’elit per quedar-se. Tsitsipas va ser el 2018 el vencedor del Masters Next Gen per a jugadors menors de 21 anys. Federer va aprofitar només una de les dotze pilotes de trencament que va tenir i, a més, va cometre molts errors no forçats amb la dreta, un fet gens habitual en el seu joc.

El grec va arrencar amb nota el partit, amb un 3-0 i una sorprenent comoditat davant un Federer que va necessitar un joc en blanc per ficar-se en el partit (4-1). Amb el 5-3 va arribar el novè joc clau del primer set, interminable (13 minuts), i en el qual Tsitsipas va necessitar set boles de set per endur-se finalment el 6-3. En el segon set, Federer es va posar 2-2, però no va poder trencar el servei, cosa que sí que va fer el seu jove rival, que es va avançar 3-2 marcant el camí cap al 6-3 final en el segon set.

En la segona semifinal, Zverev –defensor del títol– tenia l’oportunitat de plantar-se per segon cop a la gran final, però va topar amb una roca, Thiem, molt més consistent (7-5 i 6-3). Thiem en va fer prou amb dos trencaments per endur-se el triomf contra un rival que va desaprofitar les quatre pilotes que va tenir per trencar el servei. L’austríac té avui l’ocasió de conquerir el torneig més important de la seva carrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)