Tennis

Rússia no enyora Medvedev (0-3)

Copa Davis. El rival d’Espanya venç Croàcia, la vigent campiona, sense la seva figura

Tot i la renúncia a darrera hora de la seva màxima figura Daniil Medvedev, Rússia, rival d’Espanya avui en el potent grup B, va constatar ahir la seva fortalesa amb un triomf sense pal·liatius contra Croàcia, la vigent campiona, que té la baixa per lesió del seu número 1 Marin Cilic i que s’haurà d’espavilar per no descendir del grup mundial. Materialitzat amb les victòries d’Andrei Rublev i Karen Khatxanov –tots dos establerts a Barcelona–, i arrodonit amb el doble, va ser el primer gran duel que la central de la Caja Mágica va presenciar de la nova copa Davis. El format aplega sis grups de tres equips cadascun en eliminatòries al millor de tres punts i partits al millor de tres sets. Només passen a quarts els sis primers i els dos millors segons. Una derrota, doncs, representa un gran dèficit.

L’Itàlia-Canadà va arrencar amb la gran sorpresa de la derrota de Fabio Fognini (12è de l’ATP) contra Vasek Pospisil (150è). El campió de Montecarlo havia aconseguit quatre triomfs en els últims cinc partit en la Davis però va fer figa. Denis Shapovalov, en tres hores, va rubricar el triomf nord-americà contra el jugador procedent de la copa Masters Matteo Berrettini.

Malgrat l’ensurt en el primer set del cap de files belga David Goffin en el segon partit contra el desconegut colombià Daniel Elahi Galán (194è), Bèlgica va derrotar la ventafocs Colòmbia i fa un pas endavant. En el primer partit, Steve Darcis no va tenir complicacions contra Santiago Giraldo. El doble colombià, el seu punt fort –Cabal i Farah són els número 1 del món–, va salvar un punt per als sud-americans (2-1).

(B) CROÀCIA - RÚSSIA 0-3
B. Gojo - A. Rublev 3-6, 3-6
B. Coric - K. Khatxanov 7-6, 4-6. 4-6
Dodig / Mektic - Khat./Rublev 6-7, 4-6
(F) ITÀLIA - CANADÀ 0-2
F. Fognini - V. Pospisil 6-7, 7-5
M. Berrettini - D. Shapovalov 6-7, 7-5, 6-7
Bolelli / Sonego - Posp./Shapov. pendent
(D) BÈLGICA - COLÒMBIA 2-1
S. Darcis - S. Giraldo 6-3, 6-2
D. Goffin - D. Galán 3-6, 6-3, 6-3
Gille / Vliegen - Cabal/Farah 7-6, 4-6, 6-7
Ordre de joc
(C) Argentina - Xile 11h
(A) França - Japó 11h
(E) Kazakhstan - Holanda 11 h (B) Espanya - Rússia No abans 18 h (F) EUA - Canadà No abans 18 h (D) Austràlia - Colòmbia N.a. 18 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)