Tennis

Rússia-Canadà i Espanya-Gran Bretanya, en semifinals

Tennis. Copa Davis.

Rússia ha eliminat la Sèrbia de Novak Djokovic (1-2), que tot sol no n’ha fet prou per combatre la desimboltura i la qualitat dels joves Andrei Rublev i Karen Khatxanov, tots dos amb llicència pel RCT Barcelona, i avui jugarà la primera semifinal de la copa Davis contra el Canadà. Els nord-americans van rubricar la feina guanyant els dobles la matinada anterior contra Austràlia. La segona semifinal la disputaran la Gran Bretanya, que se n’ha sortit contra Alemanya sense Andy Murray (2-0) i Espanya, que ha superat l’Argentina per 2-1 en una eliminatòria que s’ha decidit en el partit de dobles i que s’ha acabat de matinada, un fet habitual en un torneig molt criticat pels horaris intempestius.

A la banqueta russa es va veure disfrutant l’extennista de Benicarló Fernando Vicente, tècnic de Rublev, sens dubte el gran baluard del seu equip. El seu joc descarat va situar Rússia a davant, però Novak Djokovic, amb un partit seriós marca de la casa i apujant sempre el nivell en els moments decisius, va batre l’incòmode Karen Khatxanov i va traslladar la decisió final de l’eliminatòria als dobles. Líder indiscutible, Djokovic va decidir jugar al costat de Viktor Troicki, privant Janko Tipsarevic del seu darrer partit en el seu comiat com a jugador professional. Però el tàndem rus format pels polivalents Rublev –ràpid de mans salvant boles impossibles a la xarxa– i Khatxanov els va derrotar per 6-4, 4-6 i 7-6 (8), després d’aixecar tres pilotes de partit en un tram final en què Troicki va fallar més del compte i va acabar tapant-se la cara amb la tovallola, desconsolat.

Espanya s’ha hipotecat amb la derrota de Pablo Carreño. L’asturià no ha reeixit en el tie-break del segon set i s’ha diluït. L’esquerrà argentí Guido Pella ha estat molt superior a partir del trencament en el quart joc del tercer set i ha obtingut el seu segon break en el sisè joc, completant l’exercici de superioritat contra un rival sense esma. Rafa Nadal ha sortit a la pista altre cop al rescat i ha escombrat de nou Diego Schwartzman –9-0–, força més espès del que és habitual, en una exhibició d’una hora. Tot seguit, al costat del català Marcel Granollers han vençut els argentins Máximo González i Leonardo Mayer per 6-4, 4-6 i 6-3.

SÈRBIA-RÚSSIA 1-2
F. Krajinovic - A. Rublev 1-6, 2-6
N. Djokovic - K. Khatxanov 6-3, 6-3
Djokovic / Troicki - Khatxanov / Rublev 4-6, 6-4, 6-7 (8)
AUSTRÀLIA - CANADÀ 1-2
G. BRETANYA- ALEMANYA 2-0
K Edmund - P. Kolhschreiber 6-3, 7-5
D. Evans - J.L-Struff 7-6, 3-6, 7-6
ESPANYA- ARGENTINA 2-1
P. Carreño - G. Pella 7-6, 6-7, 6-1
D. Schwartzman - R. Nadal 1-6, 2-6
Gzez. / Mayer - Nadal / Granollers 4-6, 6-4, 6-3
SEMIFINALS. Avui
Canadà - Rússia 10.30 h G. Bretanya - Espanya. 17.30 h

Vasek Pospisil, l’heroi anònim

El gran heroi anònim de la Davis ha estat fins ara el canadenc de 29 anys Vasek Pospisil (150è), que enguany en l’ATP duia un balanç discret de 3-6 però que ha catapultat la seva selecció fins a les semifinals esmicolant els pronòstics. Contra Itàlia va batre Fabio Fognini (12è) en dos sets, davant dels Estats Units va superar Reilly Opelka (36è) també en dos parcials, i dijous contra Austràlia es va desfer de John Millman (48è) sense cedir tampoc cap set, i va jugar un partit de dobles esplendorós amb Denis Shapovalov en el punt decisiu, també en dos actes. Austràlia, campiona 28 vegades, va sucumbir contra aquest espigat (1,94 m) fill de pares de l’antiga Txecoslovàquia que van emigrar als anys vuitanta al Canadà fugint del règim comunista. Pospisil va ser el 25è de l’ATP el 2014 i el 2013 va jugar la semifinal de la Davis amb el Canadà. El 2015 va arribar als quarts de Wimbledon. En dobles, va ser el número 4 el 2015 i va guanyar Wimbledon el 2014. Curiosament, en el circuit hi va haver un altre Pospisil, Jaroslav, txec que va jugar i perdre la final del challenger de Tarragona del 2010 contra Marcel Granollers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)