Tennis

Espanya i el Canadà jugaran la final de la Davis a Madrid

Tennis. Rafa Nadal surt al rescat de l’equip espanyol guanyant el seu individual i liderant el doble

Espanya i el Canadà jugaran la Caja Mágica de Madrid la final de la nova Copa Davis –amb el segell de Gerard Piquè–, un encontre inèdit pel títol que clourà una competició que portarà cua sobretot pels horaris de matinada que han hagut de resistir jugadors, seguidors i aficionats. Avui mateix, amb la semifinal d’Espanya se’n ha viscut un altre exemple.

L’equip espanyol ha patit més del compte, sobretot per la derrota de Feliciano López –escollit per Sergi Bruguera com a titular– en el partit contra Kyle Edmund (6-3 i 7-6 en 83 minuts). Nadal no ha tingut problemes per igualar la semifinal en el seu individual contra el número 1 anglès, Daniel Evans (6-4 i 6-0) en una hora i quart. Els mateixos López i Nadal s’han aplegat en el doble per jugar contra els especialistes Jamie Murray i Neal Skupski. El primer set s’ha decidit en el tie break, on els cops de Nadal han marcat la diferència. En el següent s’ha repetit la història però aquesta vegada el desempat (9-7) ha estat equilibrat i amb alternatives fins que els espanyols han rematat la feina provocant l’eufòria en les grades..

La històrica victòria del Canadà ha estat suada i l’emoció s’ha allargat fins un partit de dobles que s’ha allargat durant gairebé dues hores. En el duel definitiu Vasek Pospisil i Denis Shapovalovno s’han deixat arrossegar per la pressió i han derrotar Karen Khatxanov i Andrei Rublev per 6-3, 3-6 i 7-6. Els canadencs han començat perdent 2-0 en el tie break però han mantingut el cap fred i s’han endut un desempat (7-5) que els col·loca per primer cop a la final. Canadà havia estat semifinalista el 1913 i el 2013. Posipil (29 anys i 153è del rànquing mundial, és fill d’immigrats txecs que van fugir del règim comunista. En els individuals ha cedit contra Andrei Rublev per 6-4 i 6-3 (84 minuts). Shapovalov (20 anys), que va néixer a Tel Aviv de pares russos, ha enviat el partit als dobles en superar Karen Khatxanov (6-4, 4-6 i 6-4) en gairebé dues hores. Shapovalov (15è del món) és un dels talents emergents del circuit. El Canadà ja havia sorprès en la fase de grups derrotant sobretot els EUA en el derbi nord-americà i en els quarts de final va fer caure un altre de les potències de la Davis, Austràlia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)