Tennis

La sisena i la primera

Espanya guanya la final de la copa Davis contra el Canadà per 2-0 en l’estrena del nou format de la competició

Roberto Bautista suma el primer punt després de la mort del seu pare i Rafael Nadal certifica la victòria

Per sisena vegada en la història, Espanya va guanyar la final de la copa Davis. En aquesta ocasió, va derrotar per 2-0 el Canadà, que havia arribat a la seva primera final, i es va imposar en l’estrena del nou format de la competició. Roberto Bautista, que va tornar a l’equip després de la mort del seu pare aquesta mateixa setmana, va guanyar el primer punt i Rafael Nadal va aconseguir el segon i definitiu. Amb la victòria assegurada, no es va disputar el partit de dobles. El castellonenc va superar per 7-6 (3) i 6-3 el canadenc Felix Auger-Aliassime, mentre que el manacorí va vèncer per 6-3 i 7-6 (7) Denis Shapovalov. L’equip espanyol el van completar el barceloní Marcel Granollers, el toledà Feliciano López i l’asturià Pablo Carreño, amb el català Sergi Bruguera com a capità.

Tota una gesta

El primer punt d’Espanya va ser molt emotiu, ja que Roberto Bautista va tornar a jugar després de la mort del seu pare aquesta setmana. Es va mostrar molt sòlid tant en el joc com mentalment i es va imposar a Felix Auger-Aliassime per 7-6 (3) i 6-3. El primer set va ser molt igualat i cap dels dos jugadors va ser capaç de trencar el servei del rival. Tant el castellonenc com el canadenc es van mostrar segurs en el servei i només Felix Auger-Aliassime va tenir una bola de trencament. Va ser en el vuitè joc, l’únic en què Roberto Bautista no va guanyar el seu servei en blanc. En el tie-break, el jugador canadenc es va avançar amb un 2-3, però, a partir d’aquí, el castellonenc va guanyar cinc punts consecutius i es va imposar per 7-6 (3). El segon set va ser completament diferent. Roberto Bautista va fer un break en el segon joc i es va posar amb un 3-0 al seu favor d’entrada. Felix Auger-Aliassime va saber reaccionar i va trencar el servei del castellonenc en el cinquè joc (3-2), en un últim punt molt protestat per capità de l’equip espanyol, Sergi Bruguera, i una mica per Roberto Bautista. Això no va afectar el castellonenc, sinó que el va esperonar i, en el joc següent, va tornar a trencar el servei del rival i va aconseguir un avantatge que va saber mantenir fins al final. Amb el 6-3, va guanyar el primer partit en 1h48.

Rafael Nadal, que ha guanyat els vuit partits que ha disputat en aquesta fase final, es va mostrar segur amb el seu servei en el primer set. En els dos primers serveis de Denis Shapovalov, ja va disposar d’una pilota de break, i el primer trencament va arribar en el sisè joc (4-2), i es va emportar el primer set per 6-3. En la segona mànega, el canadenc va fer un pas endavant i el manacorí va patir molt més per guanyar el seu servei. Els dos jugadors van tenir ocasions de trencar la sacada del rival, però es va arribar al tie-break. En la tercera bola de partit, Rafael Nadal va trencar la resistència de Denis Shapovalov, es va emportar la victòria en 1h55 i Espanya va guanyar el títol de la copa Davis, el sisè de la història i el primer del nou format.

La persona vital en la victòria de la copa Davis ha estat Roberto [Bautista]; el que ha fet és quasi inhumà
Rafael Nadal
Ha estat una setmana somiada, un dia somiat. Tots els components de l’equip hem fet un esforç increïble
Roberto Bautista
LA FINAL
Canadà - Espanya 0 - 2
F. Auger-Aliassime - R. Bautista 6-7, 3-6
D. Shapovalov - R. Nadal 3-6, 6-7
Els partit de dobles no es va jugar
TOTS ELS CAMPIONS
Estats Units 32
Austràlia 28
França 10
Gran Bretanya 10
Suècia 7
Espanya 6
Alemanya 3
República Txeca 3
Rússia 2
Croàcia 2
Itàlia 1
Argentina 1
Sèrbia 1
Suïssa 1
Sud-àfrica 1
ELS ÚLTIMS CAMPIONS
2019 Espanya
2018 Croàcia
2017 França
2016 Argentina
2015 Gran Bretanya
2014 Suïssa
2013 República Txeca
2012 República Txeca
2011 Espanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)