El CN Sabadell es queda a les portes del títol de la supercopa d’Europa

Waterpolo. L’equip vallesà paga un pèssim segon quart (1-6) i la reacció final no és suficient per neutralitzar l’avantatge de l’Orizzonte Catània

cn sabadell 11 orizzonte 13

ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; M. Ortíz (1), Sohi (1), Ariño (1), Morell, Pérez, Cordobés (1), Maica (2), Forca (2), Eggens (3), Tankeeva, Barzon i A. Farré.EKIPE ORIZZONTE CATÀNIA:Gorlero; Ioannou, Garibotti (5), Viacava (1), Aiello (1), Bekhazi, Palmieri (2), Marletta (2), Emmolo (1), McKelvey (1), Riccioli, Santapaola i Condorelli.PARCIALS:1-3, 1-6, 6-2 iÀRBITRES:Varkonyi i Dutil-Dumas.PÚBLIC:Text.

L’Astralpool CN Sabadell s’ha quedat a les portes del seu quart títol de la supercopa d’Europa en un partit en què ha pagat molt car un pèssim segon quart (1-6). La reacció vallesana en el tercer quart (6-2) no ha estat suficient per neutralitzar l’avantatge de l’Orizzonte Catània, que ha tingut en la portera Giulia Gorlero i en Arianna Garibotti, autora de cinc gols, els seus principals baluards.

El CN Sabadell ha començat el partit amb un equip experimentat, i les dues canadenques Monika Eggens i Gurpreet Sohi a la piscina, però ha estat l’Ekipe Orizzonte qui ha colpejat primer. El campió de l’Eurolliga no ha sabut aprofitar les dues primeres superioritats i el conjunt sicilià ha sorprès les vallesanes amb una transició ràpida culminada per l’esquerrana Giulia Emmolo. El líder de la lliga italiana, molt tancat en defensa, sortia en ràpids contraatacs i en una altra d’aquestes accions ha forçat un penal executat per Arianna Garibotti. Maica García, des de la boia, ha trencat el gel en una de les primeres pilotes que li arribava, però l’Orizzonte replicava amb un llançament llunyà de McKelvey (1-3). A l’inici del segon quart, Judith Forca retallava diferències, però la reacció local ha estat un miratge. Garibotti, amb dues dianes consecutives, ha liderat l’estrebada transalpina, que veia porteria amb molta facilitat i així han anat caient els gols del bàndol visitant. Viacava, Marletta, per dues vegades, i altre cop Garibotti han tancat un segon parcial per oblidar (1-6) i deixava el partit molt coll amunt per les catalanes al descans (2-9).

L’esperada reacció sabadellenca ha arribat en el tercer quart. Ha fet un pas endavant en defensa, i Cordobés, Sohi i Forca han escurçat el desavantatge amb tres dianes consecutives (5-9). Aiello ha aturat la dinàmica vallesana, però Eggens, per partida doble, i Mati Ortíz han tancat el tercer quart amb un parcial de 6-2 i ha retallat les diferències als 3 gols (8-11) encara amb 8 minuts per jugar. En l’intercanvi de cops final, l’Orizzonte ha sabut controlar la situació, tot i que Maica, jugant per fora, ha apropat el seu equip a només dos gols (11-13) encara amb 2:15 de joc.