Tennis

L’últim any de Carla Suárez

Tennis. La canària, establerta a Barcelona des que tenia 18 anys, anuncia que el 2020 serà el darrer any perquè té “altres prioritats”. Va ser sisena del món el febrer del 2016 i vol tornar al top 10

Carla Suárez (Las Palmas de Gran Canària, 1988) va arribar a Barcelona quan tenia divuit anys. Amb el batxillerat acabat, va convèncer els seus pares que necessitava un gir vital per progressar en el món del tennis i Catalunya va ser la seva aposta guanyadora, al costat dels tècnics Xavi Budó i Marc Casabó. Ahir, va anunciar a les instal·lacions del seu club, el CT Barcino, que penjarà la raqueta al final del 2020, és a dir, que el curs vinent serà el darrer. “El missatge és clar i serà breu. Simplement vull anunciar que el 2020 serà el meu darrer any com a tennista professional”, va afirmar la tennista, que va assegurar que ha començat a tenir “altres prioritats”, que el tennis és “un esport molt exigent que requereix moltíssim de sacrifici” i que, a més, vol dedicar més temps a la seva família.

Suárez va ser la número 6 del món el febrer de 2016 tot i no tenir l’envergadura de les jugadores que triomfen actualment (1m62). El seu talent, probablement amb el millor revés a una mà del circuit, i la perseverança la van enlairar malgrat que no tenia un servei potent. En el seu palmarès atresora dos títols –Oeiras 2014 i Doha 2016– i nou finals perdudes. El seu tècnic els dos darrers anys ha estat el català Òscar Serrano. És la 55a de la WTA i, si les molèsties a l’esquena i l’espatlla li ho permeten, vol competir a Tòquio 2020 i es fixa un objectiu feliç: “M’agradaria acabar situada entre les deu millors. Sempre he pensat que tenia nivell per ser-ho.”

LA PROTAGONISTA

El 2020 serà el meu darrer any. El tennis és molt exigent i requereix moltíssim de sacrifici. Començo a tenir altres prioritats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)