Futbol sala

Resposta d’equip gran

Futbol sala. El Barça metabolitza l’efecte de la baixa de Ferrão i es reivindica en la lliga sense tenir pivots mentre la directiva busca un reforç

Ni tan sols per a un equip amb el fons d’armari que té el Barça no és gens fàcil perdre el millor pivot del món. La lesió de Ferrão en el partit contra l’Osasuna Magna de la desena jornada i el seu diagnòstic –trencament parcial del tendó d’Aquil·les de la cama esquerra i entre cinc i sis mesos de baixa– va deixar el barcelonistes i l’equip estabornits. El pivot és una peça clau en el futbol sala, un element generador tant de perill per ell mateix com d’estructuració del joc d’atac, de creació d’espais per als companys, de solucions. Com diu el tècnic, Andreu Plaza, “Ferrão és insubstituïble”. Però a més a més, l’altre pivot natural del grup, Esquerdinha, també està lesionat de llarg recorregut.

El Barça va trontollar en el partit posterior a la lesió al camp del Llevant (4-4), però diumenge va mostrar el caràcter. Mentre la directiva valora qui ha de fitxar per arribar a la final a quatre que es jugarà a Minsk (Bielorússia) a l’abril amb plenes garanties, l’equip va respondre amb fermesa i va recuperar el lideratge derrotant amb un gran partit el Movistar Inter (5-3). El conjunt madrileny encara no havia perdut però es va haver d’agenollar al Palau. “Necessitàvem reivindicar-nos en joc després d’haver perdut tota la posició de pivot, encara que hem provat una cosa amb Dyego de fals pivot, no com a referència. Podem, creiem i ho veiem. Aquesta reacció canvia el discurs, tant per a nosaltres com per als nostres rivals”, reflexiona Plaza. Sergio Lozano (2) es va carregar com sempre l’equip a l’esquena i ha marcat deu gols en els últims sis partits.

Arthur: dos guardons

El gol d’Arthur (4-2) és d’hemeroteca, un paradigma del joc d’alta precisió i de definició, marxant amb elegància i superant el porter al pal llarg. La seva actuació li ha valgut formar part de l’equip ideal que confegeix la LNFS cada jornada i el seu gol ha estat triat com el millor de la dotzena jornada.

Ferrão, millor golejador

Ferrão, tot i haver-se perdut els dos últims partits, és encara el segon màxim golejador de primera, amb 16 gols en 10 partits, i el més eficient, amb 1,6 gols per partit.

LA DADA

Sergio Lozano està en forma: ha fet deu gols en els sis últims partits del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)