Esports de muntanya

Quatre catalans, als Jocs Olímpics de la Joventut

Esquí de muntanya. Ot Ferrer, Maria Costa, Ares Torra i Marc Ràdua seran al gener a Lausana en els primers Jocs Olímpics del país en la disciplina

Ot Ferrer, Maria Costa i Ares Torra, de l’AE Mountain Runners del Berguedà, i Marc Ràdua, del CE La Pobla de Segur, seran els primers olímpics en esquí de muntanya del país. Tots quatre han estat convocats per la selecció de la Fedme que competirà del 9 al 22 de gener a Lausana (Suïssa) en els Jocs Olímpics de la Joventut. La Fedme ha decidit ocupar les quatre places a les quals tenia dret amb aquests quatre esquiadors de muntanya de la FEEC, fet que demostra l’alt nivell d’aquest esport a Catalunya. Tots quatre són membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC), on segueixen la seva formació constant.

El berguedà Ot Ferrer és ara mateix una de les promeses emergents de l’esquí de muntanya a Catalunya i ja ha tastat el que és guanyar un mundial en categoria júnior. La seva manera de competir, tècnicament i psicològicament, l’ha portat a ser un dels clars aspirants també en aquests Jocs. És un dels esquiadors sortits de l’escola del Mountain Runners del Berguedà, que aportarà també la gironellenca Ares Torra, que amb només setze anys serà la més jove de l’expedició, i la bagenca Maria Costa, que amb disset anys ja sap el que és pujar a pòdiums catalans i estatal. Els tres esquiadors demostren la bona tasca feta a les escoles de formació de les entitats catalanes, en aquest cas del Mountain Runners del Berguedà. El club berguedà, un dels referents europeus, s’ha presentat aquest mateix cap de setmana.

Des del Pirineu de Lleida, el pallarès Marc Ràdua ha estat el darrer dels quatre esquiadors a entrar a formar part del CTEMC, provinent de l’esquí alpí. El de Claverol (Pallars Jussà) vol ser una de les sorpreses dels campionats. El també català Jordi Martín Guillaumes serà el seleccionador de l’equip juvenil de la Fedme en aquests Jocs Olímpics.

Un centre de referència

El tècnic coordinador del CTEMC, Pau Gómez, destaca el treball dels esportistes del centre i ha subratllat el seu esforç per poder arribar a competir al primer nivell. “És la recompensa que ha d’ajudar a mantenir la línia de treball i seguir donant suport al projecte del CTEMC.” Gómez remarca el potencial que hi ha ara mateix al planter de l’esquí de muntanya a Catalunya i demana eines i recursos per poder treballar-lo. Cal recordar que en els més de vint anys d’existència del CTEMC noms com els de Marta Garcia, Laura Balet, Marc Pinsach, Oriol Cardona o sobretot Mireia Miró i Kilian Jornet han estat algunes de les fornades que són autèntics referents de l’esquí de muntanya en l’àmbit internacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)