Una altra copa a tocar

Handbol. El poder ofensiu del Barça tomba l’Ademar en les semifinals de la copa Asobal i l’equip lluitarà contra el Bidasoa pel quart títol oficial de la temporada

BARÇA 39 ADEMAR 30

BARÇA:Möller, Entrerríos (4), Ariño (4), N’Guessan, Aleix Gómez (4, 2p), Mem (6), Fàbregas (6), Petrus (1), Sorhaindo (2), Palmarsson (1), Cindric (6), Víctor Tomàs (1), Dolenec (2), Àlex Pascual i Andersson (2), Gonzalo.ADEMAR:Patotsky (1), Marchán (1), Mario López (2, 1p), Carou (3), David Fernández (8), Jaime Fernández (1), Mosic (2), Lucin (3), Feutchmann (1), Carrillo (3), Juanjo Fernández (3), Pérez Arce (2, 1p), Slavic. .PARCIALS:5-1, 7-5, 12-8, 15-12, 19-14, 22-17; 25-21, 28-22, 30-24, 33-26, 36-30, 39-30. .ÀRBITRES:Merino i Moyano. Van excloure Cindric (Barça) i Donlin (Ademar).

El Barça es va classificar per jugar la final de la copa Asobal d’avui a Valladolid (17.30 h) després de superar amb autoritat l’Ademar de Manolo Cadenas en un partit que es va trencar en el primer temps. Mem, Cindric i Fàbregas, amb sis gols cadascun, van ser els jugadors més letals de l’equip. El Barça aspira a guanyar el novè títol seguit, el quinzè en trenta edicions de la competició. El rival serà el Bidasoa, que en la segona semifinal va batre l’equip local, l’Atlético Valladolid (29-30).

La sortida dels jugadors de Xavi Pascual va ser tota una declaració d’intencions amb el braç de Dika Mem –tres gols en tres minuts– liderant l’ofensiva de l’equip, que després d’un doble fly completat per Ariño i un contraatac del mateix jugador va trencar el partit en només sis minuts de joc (7-2). Cadenas va demanar un temps mort i els de Lleó van aturar la sagnia de gols buscant les pessigolles al Barça amb la mateixa arma, velocitat en els transicions i, sobretot, servint a tot gas de mig camp després de cada gol i provant fortuna, fins i tot, amb xuts des de sota els pals. Un gol de Carrillo va reduir la diferència fins al 8-6, però l’entrada de la segona unitat blaugrana, amb Cindric, Pálmarsson i Dolenec a la primera línia va tornat a donar vigor a l’atac des dels de Pascual, que van ser letals al contraatac (9 de 9), tot i que van tenir alguns problemes en el replegament davant l’estratègia dels rivals de no esperar ni mig segon per començar l’atac després de gol. Sorhaindo, amb un formidable gol d’esquenes a la porteria, va donar a l’equip la màxima diferència en el primer temps (22-16).

Cindric agafa el timó

En el segon l’Ademar va sortir a totes i amb bones accions del veterà Carou i el canoner David Fernández, el millor del partit (8 gols) es va acostar a tres gols (23-20). El Barça es va treure ràpidament la son de les orelles i amb Cindric com a líder absolut ràpidament va agafar el control del partit executant una altra vegada els contraatacs amb gran celeritat i eficàcia. Mem va recuperar l’eficàcia golejadora dels primers minuts i Fàbregas, com fa sovint, va ser el més ràpid a plantar-se en la línia de sis metres per no perdonar davant els porters de Lleó. Ni Möller ni Gonzalo, sota els pals del Barça, van tenir un dia lluït, però l’anada i tornada en què es va convertir el partit –sense les defenses col·locades–durant molts minuts no va ajudar-los.