El somni es queda en plata

Mundial. La selecció espanyola perd de penal i en l’últim segon la final contra Holanda. Disposa d’un atac amb 21 segons per guanyar el títol de campió i no l’aprofita

ESPANYA 29 HOLANDA 30

ESPANYA:Navarro, Marta López (6), Mireya González (2), Pena (3, 2p), Cabral (7, 1p), Gutiérrez i Hernández (3) –equip inicial–, Zoqbi (p.), Núñez, Ardeius, Cesáreo, Etxeberria, Lara González (1), Sole López (2), Alicia Fernández (5, 1p) i Almudena Rodríguez.HOLANDA:Wester, Malestein (3), Van der Heijden (3), Snelder (5), Kramer, Abbingh (7, 1p) i Smeets –equip inicial–, Duijndam (p.), Bont (2), Nusser, Van Wetering (1), Amega, Dulfer, Freriks, Housheer i Polman (9).PARCIALS CADA CINC MINUTS:5-2, 8-5, 9-8, 9-9, 12-12 i 13-16 (descans) 15-18, 17-22, 21-23, 24-26, 26-28 i 29-30..ÀRBITRES:Charlotte Bonaventura i Julie Bonaventura (França). Van expulsar amb targeta vermella directa Hernández i van excloure Cesáreo, Snelder, Kramer i Dulfer.

La selecció espanyola va perdre la final del mundial de penal i en el darrer segon, i es va haver de conformar amb una meritòria medalla de plata. Espanya va ser derrotada per Holanda per 29-30 després de disputar un gran partit. El combinat estatal dirigit pel seleccionador Carlos Viver, de Granollers, i amb la pivot de Sant Joan Despí Eli Cesáreo, va disposar d’un atac de 21 segons per guanyar el títol mundial amb el 29-29 en el marcador, però la portera holandesa Tess Webster va atura el llançament d’Alexandrina Cabral. El seu intent de sacada ràpida va ser bloquejat per la pivot Ainhoa Hernández, que va veure la targeta vermella directa i es va xiular penal contra Espanya. Lois Abbingh el va transformar i va donar el primer títol mundial a les holandeses.

La selecció espanyola va iniciar molt bé la final, i abans del minut 4 ja tenia tres gols d’avantatge (5-2). La defensa i el contraatac funcionaven bé, i va aconseguir un 9-5 passat el minut 10. Va arribar una sequera golejadora d’onze minuts i un parcial de 0-4 va permetre a Holanda empatar (9-9). Espanya es va tornar a avançar, però les holandeses estaven dins de la final i es va arriba al descans amb un 13-16 per Holanda.

En l’inici de la segona meitat el conjunt holandès va ampliar el seu avantatge i es va situar amb cinc gols de diferència (16-21) gràcies a la bona actuació d’Estavana Polman, la líder de l’equip, que va acabar el partit amb nou gols. Espanya va saber refer-se, va retallar la diferència a poc a poc i va aconseguir empatar el partit, 29-29, a un minut i mig del final, però no va poder guanyar, i li va correspondre la plata.

La tercera posició del mundial va ser per a Rússia, que va derrotar Noruega per 28-33 en el partit per la tercera i la quarta plaça.

EL PROTAGONISTA

És molt dur haver d’administrar una situació així, quan pots guanyar i perds d’aquesta manera. S’ha de felicitar les jugadores perquè s’han buidat
L’únic dolent ha estat el final del partit, és una llàstima
Carlos Viver
SELECCIONADOR

Preolímpic amb Suècia, Senegal i Argentina

La selecció espanyola no es va classificar directament per als Jocs de Tòquio 2020 en perdre la final del mundial, i del 20 al 22 de març disputarà un dels tres preolímpics. Espanya està en el grup 1 juntament amb Suècia, Senegal i Argentina. Els dos primers classificats del grup es guanyaran el bitllet per als Jocs Olímpics. La seu dels tres preolímpics encara s’ha de decidir i Espanya intentarà organitzar-lo. En el segon grup del preolímpic jugaran Rússia, Sèrbia, Xina i Hongria, i en el tercer, Noruega, Montenegro, Romania i Corea del Nord.