Hoquei sobre gel

El preolímpic de Barcelona, congelat fins al gener

Hoquei sobre gel. Una avaria en la màquina allisadora malmet la pista després del primer període del decisiu partit entre Espanya i Holanda

El decisiu partit del preolímpic entre les seleccions d’Espanya i Holanda, que s’havia de disputar diumenge al vespre al Palau de Gel del FC Barcelona, es va haver de suspendre després del primer període i amb empat a zero en el marcador per problemes a la pista.

La Federació Espanyola d’Esports de Gel va emetre ahir al migdia un comunicat per explicar els fets ocorreguts: “La màquina que s’encarrega d’allisar el gel va deixar de funcionar correctament a conseqüència d’una avaria elèctrica. Aquesta màquina va vessar aigua sobre la superfície gelada, la qual cosa va provocar que una part del gel es fongués. A pesar dels esforços dels tècnics de gel i de l’organització durant més de dues hores no es va poder aconseguir que aquella part de la pista recuperés les condicions inicials. El chairman del preolímpic, juntament amb els representants dels equips i l’organització, va decidir per seguretat dels jugadors que el partit no es disputés.”

En un primer moment es va parlar de la possibilitat de reprendre el partit dilluns al matí, però problemes logístics de totes dues seleccions van resoldre ajornar-lo per a més endavant. De fet, en el mateix comunicat, la federació espanyola anuncia que durant aquesta setmana es fixarà la data i l’hora de la represa del partit, que en tot cas serà durant el mes de gener a Barcelona. La tercera fase classificatòria serà al mes de febrer i la fase final, que atorgarà tres places per als Jocs Olímpics d’hivern de Pequín 2022, es disputarà a l’agost.

LA DADA

Aquesta setmana s’anunciarà la nova data i l’horari per reprendre el partit

La tercera fase classificatòria, en joc

Les seleccions d’Espanya i Holanda arribaven a l’últim partit d’aquesta fase del grup L invictes i el vencedor és el que es guanyarà l’accés a la tercera fase del preolímpic. En la convocatòria del seleccionador Luciano Basile hi figuraven cinc jugadors catalans: Marc Paul, Oriol Boronat i Nacho Granell, del Puigcerdà; i Oriol Rubio i Òscar Rubio, del Barça. També són del club blaugrana Adrián Ubieto i Alejandro Carbonell, provinents de Jaca. Espanya havia golejat la Xina Taipei (11-0) en la jornada de divendres i Mèxic (15-1) dissabte, mentre que Holanda, la gran favorita i número 28 del rànquing mundial, també havia superat de manera folgada els mateixos rivals (1-17 contra Mèxic, i 14-1 contra la Xina Taipei).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)