Natació

El CN Sant Andreu defensa el tron a la Pere Serrat

Natació. L’equip femení mirarà d’allargar l’hegemonia amb un setè títol en la copa d’Espanya, mentre que el masculí aspira a un podi en què el Real Canoe és el favorit

L’equip femení del CN Sant Andreu intentarà segellar el seu setè títol consecutiu de la copa d’Espanya de clubs, que es disputa entre demà i diumenge a la piscina Pere Serrat. En la competició masculina, el Real Canoe és el gran favorit per revalidar la victòria del curs passat a Gijón, mentre que els amfitrions pugnaran per pujar a un podi que es preveu molt disputat amb el Gredos de Madrid, el CN Terrassa i el reaparegut CN Sabadell, que torna a la màxima categoria després d’haver assolit el títol a primera divisió. “L’equip femení és molt compacte i a més de tenir algunes proves en què podem estar a dalt, com ara el crol, la braça, l’esquena i els estils, ens afavoreix el fet de tenir uns relleus molt potents perquè puntuen el doble. En la competició masculina hem de ser realistes i hem tingut algunes baixes. Hi hem incorporat joves de la casa i intentarem fer el millor paper possible, però no aspirem a guanyar”, admet Jordi Jou, el director esportiu del CN Sant Andreu.

A més del conjunt amfitrió, els participants en la copa femenina són el Gredos San Diego, el Real Canoe, el CN Terrassa, el CE Mediterrani, el Bidasoa, el CN Sabadell i el CDT Elx. I en la masculina, el Real Canoe defensarà el tron contra el Sant Andreu, el Terrassa, el Gredos San Diego, el Bidasoa, el Torrot CN Mataró, el CN Sabadell i el Santa Olaya.

Més enllà del vessant esportiu, l’organització ha treballat perquè les sessions de tarda guanyin en dinamisme i espectacularitat, amb jocs de llum i presentacions més amenes.

Reforçats a Amsterdam

La copa d’Espanya arriba cinc dies després de l’Amsterdam Swim Cup, en què tres nedadors del CN Sant Andreu –Jessica Vall (200 m braça), Lidón Muñoz (100 m lliures) i Joanllu Pons (400 m estils)– ja han encarrilat el camí cap als Jocs Olímpics de Tòquio. Cap dels tres faltarà a la cita a la piscina Pere Serrat. Tot i no complir tots els requisits olímpics, també han tornat reforçats de la capital holandesa África Zamorano (200 m esquena) i Albert Escrits (800 m). Tots dos van demostrar que estan en la bona línia i que el bitllet olímpic és un objectiu perfectament factible amb vista al campionat d’Espanya, de l’1 al 5 d’abril a Sabadell. En aquest sentit, Jou considera que en els resultats d’Amsterdam es va notar els nedadors que van tenir una forta competència internacional dels que no la van tenir.

Belmonte, a la final ISL a Las Vegas

La badalonina Mireia Belmonte no podrà participar en la copa d’Espanya amb l’UCAM Fuensanta, el seu club milita en la segona divisió i competeix a Madrid, perquè es desplaçarà a Las Vegas per defensar els colors del London Roar en les finals de la Lliga Internacional de Natació (ISL). El conjunt que lidera Adam Peaty és un dels quatre equips classificats per a la final d’aquesta nova competició, que es disputa entre divendres i dissabte. Els altres finalistes són l’Europa Energy Standard i com a representants americans hi ha el Cali Condors i el LA Current. Belmonte, que a Amsterdam va assolir la mínima olímpica en 1.500 m, s’ha entrenat a Sierra Nevada en la primera part de la temporada, on ha posat els fonaments per a la que serà la seva quarta i de ben segur última participació olímpica en els Jocs de Tòquio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)