Atletisme

Bossy i Galimany revaliden el triomf en la Cursa dels Nassos

Atletisme. És la segona victòria del fondista de Samalús i la quarta de la blaugrana, que va ser segona en dones darrere la francesa de vint anys Melody Julien, desqualificada

Artur Bossy (Castillejo&Caceres RC) i Marta Galimany (FC Barcelona) van guanyar la Cursa dels Nassos de Barcelona, que va superar els deu mil participants en la seva vint-i-unena edició i, d’aquesta manera, van revalidar les seves victòries en la darrera cita atlètica de l’any.

El fondista de Samalús havia vençut per primer cop la cursa el 2018 amb un temps de 28:47 i va completar el trio de triomfs a altres clàssiques barcelonines com la Cursa de la Mercè i la de Bombers. Bossy va fer 28:52 i Ibrahim Chakir (Numantino) amb 29:07 i Dimitris Serjogins amb 29:10 van completar el podi.

Chakir va ser el que va dur la iniciativa de la cursa des de l’inici, en un grup d’una dotzena d’homes al davant entre els quals també hi havia el mateix Bossy, l’anglès Jonathan Stuart Davies o Mourad Mounim (AA Catalunya).

Aziz Boubekal, Mourad El Bannouri (la Sansi) i el francès Krilan Le Bilhan també hi van dir la seva fins que el guanyador final va respondre els atacs de Davies i Le Bilhan, segon i tercer a l’arribada amb 28:57 i 28:59, per aixecar el dit a l’arribada, al Parc de la Ciutadella.

El reglament s’imposa

Els atletes estrangers federats que corrien la cursa, sense l’autorització de la Real Federación Española de Atletismo, van ser desqualificats després i per això no van poder recollir els premis ni pujar al podi. Una circumstància que es va repetir a la categoria femenina, perquè la francesa de vint anys Melody Julien va ser la més ràpida amb un temps de 32:48 i el triomf va ser per a Marta Galimany, que amb 32:59 lligava el seu quart triomf seguit en la Cursa dels Nassos amb el seu millor registre els darrers anys.

La també francesa Sophie Duarte va ser la tercera a l’arribada amb 33:26 però la desqualificació donava la segona posició a la badalonina Miriam Ortíz (AA Catalunya), que va fer 33:39.

Marisa Casanueva (Sant Sebastià) va tancar el podi oficial amb 33:42 mentre Núria Gil i Gisela Carrión eren quarta i cinquena amb una marca de 34:21 i 34:23.