Ciclisme

Posicionament global

Ciclisme. Pauline Ferrand-Prévot, cinc cops campiona del món, és la nova ambaixadora de la Sea Otter Europe Costa Brava-Girona 2020

És una de les estrelles mundials més grans del ciclisme actual: Pauline Ferrand-Prévot (Reims, 1992) té en el seu palmarès cinc títols de campiona del món entre les disciplines de BTT, ciclocròs i carretera –del 2014 al 2015 els va guanyar tots tres–. Ara és la nova ambaixadora de la Sea Otter Europe Costa Brava-Girona 2020, que tindrà lloc el 29, el 30 i el 31 de maig. Present en el festival ciclista de referència al sud d’Europa les dues darreres edicions, el 2018, va guanyar la cursa de la Super Cup Massi. La corredora del Canyon-SRAM va ser l’any passat campiona del món d’XCO i de Bike Marathon i és una de les aspirants al podi en els Jocs de Tòquio, motiu pel qual ha renunciat a competir en carretera aquesta temporada que ve. La seva presència a la prova gironina, de categoria UCI C1, serà a menys de dos mesos de la competició olímpica.

El mapa

Girona serà el marc de dues de les tres proves de les UCI Marathon Series que es faran a l’Estat –l’altra serà a Cambrils (26 d’abril)–. Les curses del format llarg seran a l’entorn gironí primer amb la Sea Otter Europe (30 maig) i després amb la Tramun (11 octubre) en la darrera de les vint-i-vuit proves del calendari, algunes de les quals són el mateix dia: el 13 de setembre n’hi ha a França (La Forestière), Bèlgica (Grand Raid Godefroy) i Suïssa (Obwalden), l’endemà que se’n faci una a Eslovàquia (Košice).

La gran prova d’XCO serà, un any més, la Super Cup Massi de Banyoles. És la única a l’Estat d’hors categorie, la màxima que dona la UCI i la següent per sota les copes del món –després ve la C1, com la de Girona– i, en aquest cas, les que ja han confirmat la seva intenció de ser-hi són Jolanda Neff i Emily Batty, les dues del Trek. La banyolina es considera el tret de sortida de la temporada de camp a través, la disciplina olímpica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)