Waterpolo

Sense estrès i amb galons

Waterpolo. Les seleccions espanyoles, vigents subcampiones mundials, volen exhibir competitivitat en l’europeu de Budapest, tot i la tranquil·litat de tenir el bitllet assegurat per als Jocs Olímpics de Tòquio

Les seleccions espanyoles de waterpolo afronten l’europeu de Budapest –a partir de demà el conjunt femení i dimarts el masculí– sense l’estrès d’haver de segellar la classificació olímpica per a Tòquio, però amb l’obligació d’exhibir múscul i galons després dels resultats dels últims grans campionats internacionals. El pes del waterpolo del país és, una vegada més, notable, amb els vint-i-sis convocats (tretze noies i tretze nois) repartits en set clubs catalans. Miki Oca ha repetit l’equip (amb dotze catalanes) que va assolir el subcampionat del món a Gwangju, i David Martín només ha fet dos canvis després de la plata mundial. Entren en la convocatòria la jove perla del CN Terrassa Bernat Sanahuja i el golejador del Barcelona Adrià Delgado, i en queden fora Sergi Cabanas (Sabadell) i Alberto Barroso (Terrassa). Aquest cop hi haurà set catalans entre els tretze escollits.

Enquadrada en el grup B, la selecció femenina tindrà demà un debut plàcid contra França, però dilluns ja se les haurà amb una de les potències continentals, Itàlia. L’altra gran rival serà Holanda, la vigent campiona europea, amb qui tancarà la primera fase diumenge de la setmana vinent. Com és habitual, el lideratge de grup aplanaria el camí en els encreuaments de quarts de final. En l’altre grup hi destaquen Grècia, Hongria i Rússia. “Un europeu és un gran al·licient per donar el millor i anar a buscar una medalla. Sempre ens agrada ser al capdamunt, volem estar entre els millors. Es tracta d’un pas més en el camí cap a Tòquio i treballarem per estar al més amunt possible”, va comentar Oca abans de posar rumb a Budapest.

La selecció masculina comença el camí en l’europeu dimarts contra una accessible Malta i dijous ja tindrà tota una prova de foc contra Hongria, l’amfitriona. El lideratge de grup donaria el bitllet directe als quarts de final. “Serà un europeu molt dur, amb molt d’estrès. S’ha de tenir en compte que hi ha una plaça olímpica que molts equips encara no han aconseguit i, per tant, els equips no classificats arribaran molt ben preparats. I els que ja la tenen, com Sèrbia, Itàlia i nosaltres, també estarem amb un bo to físic i, per tant, vaticino un europeu molt dur, amb un alt nivell competitiu. Evidentment, estarem en la baralla, tot i que hi haurà set o vuit equips amb possibilitats de medalla. Tot es decidirà per detalls, com en els últims campionats, i esperem mostrar un bon nivell de joc”, va destacar David Martín, que ahir va tancar una estada preparatòria de tres dies a Berlín.

LA DADA

Els 26 convocats (13 dones i 13 homes) competeixen en clubs catalans
Selecció femenina
Demà
14.30 h França-Espanya
Dilluns
17.30 h Itàlia-Espanya
Dimecres
13 h Espanya-Israel
Divendres
11.30 h Alemanya-Espanya
Diumenge 19 de gener
16 h Espanya-Holanda
Selecció masculina
Dimarts
13 h Malta-Espanya
Dijous
19 h Hongria-Espanya
Dissabte 18 de gener
10 h Turquia-Espanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)