Tennis

Bautista i Nadal anul·len els emergents australians

Tennis. Espanya tomba l’amfitriona amb una remuntada superlativa del manacorí davant de l’alacantí De Minaur i avui jugarà la final de l’ATP Cup contra Sèrbia, superior a Rússia (3-0)

Espanya va derrotar, ahir, Austràlia, l’amfitriona, per 3-0 apel·lant a la solidesa de Roberto Bautista contra Nick Kyrgios i a la grandesa de Rafa Nadal contra el jove emergent Alex de Minaur, i jugarà avui (8.30 h, Teledeporte) la final de la copa ATP contra la potent Sèrbia de Novak Djokovic i Dusan Lajovic. L’equip balcànic va sentenciar Rússia per 3-0.

Sèrbia, però, va resoldre sense la comoditat que reflecteix el resultat. Dusan Lajovic (34è de l’ATP) va derrotar Karen Khatxanov (17è) per 7-5 i 7-6 (1) en el primer partit de l’eliminatòria. Molt inspirat amb el revés, el deixeble del català Josep Perlas va treure de polleguera el seu rival, que va estimbar la raqueta diversos cops en un duel molt igualat i amb intercanvis de nivell des del fons en què Lajovic va saber temperar l’agressivitat del rus amb bones recuperacions i convicció en els contraatacs. També li va tocar patir a Novak Djokovic, però va acabar imposant la seva categoria contra Daniil Medvedev –6-1, 5-7 i 6-4– i certificant l’accés a la final.

El castellonenc Roberto Bautista, número 2 del conjunt que capitaneja Francis Roig i heroi en la Davis, va seguir impartint el seu curs particular de fiabilitat i va anular l’inefable Nick Kyrgios: 6-1 i 6-4. Bautista va tenir la virtut d’imposar el ritme més lent que li convenia contra un oponent ansiós i motivat, però que va ser infinitament inferior en el primer set. L’australià va millorar en el segon i va saber serrar les dents, fins i tot salvant dues pilotes de partit amb dos bons serveis, però Bautista va segellar el primer punt en el joc posterior.

Elèctric i amb una dreta plana incontestable, De Minaur va jugar un primer set fabulós en què va fer valer el trencament favorable del primer joc. L’australià, manant des de dins de la pista –sovint colpejant a sobrebot amb la dreta– i desplaçant al fons Nadal, va mostrar una gran convicció en les seves possibilitats tot i jugar contra el número 1 del món, que li havia guanyat els sis sets anteriors en els dos enfrontaments previs, i va exhibir la seva varietat de recursos tècnics davant de l’afició de la seva ciutat natal (4-6). El balear no trobava el seu nivell de joc, amb errors amb el revés i sempre condicionat per la voracitat rival.

Ben assessorat per Roig, Nadal es va aferrar a la pista en un segon set feixuc. De Minaur no afluixava fins que, amb 6-5 a favor, el manacorí va aprofitar una baixada en l’agressivitat del tennista local, que per fi va encongir el braç. Ho va pagar a preu d’or. El balear va aprofitar la primera pilota de break i de set i va empatar (7-5). L’alacantí no va metabolitzar la decepció en un partit que es veia mig guanyat i Nadal el va escombrar en el tercer acte: 6-1. Amb tot el peix venut, Carreño i Feli van derrotar Guccione-Peers en els dobles: 5-2, 6-7 (6) i 10-4.

Una figura emergent amb tècnic alacantí

Alex de Minaur (20è de l’ATP) va néixer a Sydney ara fa vint anys. El seu pare es uruguaià i la seva mare, alacantina. Als sis anys, van tornar per viure a Alacant i haurien pogut triar la selecció espanyola, però la federació australiana li va donar suport quan encara era només una promesa i van ser agraïts a pesar de les contraofertes posteriors. Manté el tècnic de tota la vida, l’alacantí Adolfo Gutiérrez. El va començar a entrenar de ben petit al Club Esportiu 40-15 de Mutxamel i han seguit junts des de llavors, aconseguint gran resultats. De Minaur compagina les seves estades a Alacant i a Sydney. Va guanyar el primer torneig l’any passat precisament a Sydney i ja acumula tres títols en la seva carrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)