La selecció espanyola compleix el tràmit contra Malta (7-23)

Waterpolo. L’equip de David Martín posa la directa a partir del segon quart i goleja un rival molt accessible en l’estrena de l’europeu

La selecció espanyola, amb set jugadors catalans, ha complert el tràmit contra Malta (7-23), en la seva estrena en l’europeu de Budapest, i dijous es jugarà contra Hongria el primer lloc de grup (19 h), que atorga la plaça directa per als quarts de final.

El primer quart ha estat molt més ajustat del que s’esperava. Malta, amb dos gols en tres superioritats, ha respost a les quatre dianes del conjunt espanyol, amb certa precipitació i encara tenallat pels nervis del debut (3-4). L’equip de David Martín ha aplicat el seu pla de joc en el segon quart i amb una gran pressió defensiva i sortint en ràpides transicions ha trencat el partit amb quatre gols consecutius, dos de Granados, i un de Perrone i Delgado. El conjunt maltès ha tingut una tímida reacció, però Tahull i Larumbe anotaven dues dianes més i deixaven l’estrena molt encarrilada amb vista a la segona part (5-10). Després de la represa, l’equip estatal, amb Edu Lorrio substituint Dani López Pinedo a la porteria, ha continuat amb un altíssim ritme de joc i ha aprofitat la davallada física del rival per infringir-li un contundent parcial de 0-7 (5-17). Els vigents subcampions d’Europa i del món han rematat la feina amb un parcial final de 2-6. Els gols han estat molt repartits –excepte el boia Miguel de Toro han anotat tots els jugadors de camp– i els màxims golejadors han estat: Alberto Munárriz (5), Roger Tahull (4), i Álvaro Granados i Felipe Perrone, amb 3 cadascun.